راه اندازی سایت

۴ مهارتی که برای ایجاد وب سایت موفق به آن نیاز دارید

برای ایجاد وب سایت موفق نیازی به داشتن تخصص در زبان های برنامه نویسی یا آشنایی با روش های طراحی سایت ندارید، اما برای اینکه بتوانید سایت موفقی ایجاد کرده، و آن را به درآمد برسانید، لازم هست تا با یک سری مهارت های مهم و کاربردی آشنا بشید.

این مهارت ها از اولین مرحله یعنی ایجاد وب سایت تا زمانی که آن را به درآمد برسانید به شما کمک میکنند تا بتوانید یک وب سایت موفق را راه اندازی و مدیریت کنید.

پس اگر قصد ایجاد وب سایت برای کسب و کار اینترنتی تان را دارید و علاقه ای به یادگیری زبان های برنامه نویسی ندارید، به عنوان یک وب مستر به شما پیشنهاد میکنیم حتما به ۴ مهارتی که در ادامه با آن آشنا خواهید شد تسلط پیدا کنید.

هر کدام از این مهارتها خود دارای چندین زیر شاخه هست که به مرور زمان میتونید اونها رو یاد گرفته و با به کار بستن دانش خود کسب و کاری موفق راه اندازی و اداره کنید.

نکته مهم در این مقاله این هست که شما تنها با یادگیری و تسلط بر این ۴ مهارت بیشترین نتیجه رو از کسب و کار خود خواهید گرفت. به عبارتی با توجه به قانون ۸۰/۲۰، با یادگیری ۲۰ درصد از مهارت ها که مورد نیاز هر وب مستری هست، ۸۰ درصد نتایج را خواهید گرفت.

در مورد هر کدام از مهارت های گفته شده در این مطلب میتوانید اطلاعات و آموزش های بسیار مفصل و ارزشمندی رو در سایت کارنوین پیدا کنید، پس با ما همراه باشید.

تولید محتوای سایت

مهمترین هدف شما از راه اندازی و ایجاد وب سایت، باید کمک به افراد در حوزه مورد نظر و مرتبط با موضوع سایت تان باشد. برای همین منظور نیاز دارید تا برای سایت خود اقدام به تولید محتوا کنید، آن هم محتوایی که ارائه دهنده راه حل و رفع کننده مشکل باشد.

وقتی صحبت از ایجاد محتوا میشه، معمولا اکثر افراد اولین چیزی که به ذهنشون میرسه، نوشتن متن و مقاله هست. اما دنیای اینترنت این روزها بسیار گسترده تر شده و علاوه بر متن، میتوان به صدا و تصویر و ویدیو هم اشاره کرد.

تنها کافیه از قوه خلاقیت خود استفاده کرده و اقدام به تولید و ساخت محتوای جذاب برای کاربران یا بازدید کنندگان سایت تان کنید.

انواع محتوایی که میتوانید برای سایت خود ایجاد کنید عبارتند از:

  • پست های معمولیِ وبلاگ مثل همین مقاله ای که در حال خواندن آن هستید.
  • مقالات مرجع که پست های طولانی تر و فنی تری بوده وبا داشتن جزئیات بیشتر، اطلاعات بسیاری رو در اختیار خواننده قرار میدهند مثل مطلب راهنمای خرید هاست
  • اینفوگرافیک ها یا تصویر نوشته ها
  • پادکست ها podcast یا فایل های صوتی و وبینار ها webinars
  • فایل های pdf یا همان کتاب های الکترونیکی که به صورت رایگان برای دانلود در سایت قرار میدهید.
  • فایل های اسلاید شو و پاورپوینت ها
  • ویدیوهای آموزشی

در نظر داشته باشید ساخت و تولید هر کدام از انواعِ محتوایی که گفته شد، شاید نیاز به صرف زمان بسیاری داشته باشد، اما فراموش نکنید هدف شما از تولید محتوا، آموزش و ارائه راه حل برای مشکلات کاربران هست. در واقع هدف شما ایجاد یک محتوای با ارزش و کمک به بازدید کنندگان و خوانندگان سایت خواهد بود.

تولید محتوای ارزشمند

پس اگر اینفوگرافیکی که ساخته اید و یا ویدیوهای آموزشی شما آن قدرها حرفه ای نیست، نگران نباشید.
خیلی وقت ها ویدیوها و آموزش های به ظاهر مبتدی که توسط افرادی مثل خود شما تولید میشه بسیار قابل اطمینان تر از ویدیو های شرکتی و حرفه ای هست که بیشتر قصد فروش دارند تا آموزش.

ساخت و تولید محتوای ارزشمند بسیار مهم تر از بی عیب و نقص بودن و کامل بودن اون هست.
پس بهتره به جای نگرانی از بابت طراحی ضعیف یا آماتور بودن ویدیوها و یا وجود ایرادات جزئی در نوشته و مقالات خود، به فکر تولید و ایجاد ارزش و کمک به مردم باشید.

در رابطه با ساختِ انواع محتواهای گفته شده در فوق به زودی آموزش هایی در سایت قرار خواهد گرفت.

ترویج محتوای تولید شده

بعد از ایجاد وب سایت و تولید محتوای آن، نوبت میرسه به ترویج محتوا و قرار دادن اون جلوی چشم مخاطبان هدف.
بسیاری از افراد بعد از تولید محتوا، هیچ کاری نمیکنند به امید اینکه مخاطب خود به خود مطلب رو پیدا کرده و آن را مطالعه خواهد کرد. این کار هرگز نتیجه ای نخواهد داشت.

برای ترویج محتوای تولید شده میتونید از روش های زیر استفاده کنید:

  • کامنت گذاری یا گذاشتن نظر در وبلاگ های مرتبط با موضوع سایت تان (در این مورد بهتر است یک سری نکات رو رعایت کرده تا به عنوان یک اسپمر شناخته نشوید.)
  • به اشتراک گذاری محتوای تولید شده در شبکه های اجتماعی مختلف
  • فعالیت در فروم ها یا انجمن های گفتگو و لینک دهی به محتوای سایت خود در قسمت امضا
  • بهینه سازی یا سئوی محتوا با عبارات کلیدی مورد نظر برای گوگل
  • پاسخ گویی به سوالات مطرح شده در سایت های پرسش و پاسخ و لینک دهی به محتوای سایت خود
  • ارسال لینکِ محتوایِ تولید شده در سایت های لینکدونی یا دایرکتوری ها
  • تبلیغات برای محتواهای تولید شده، در سایت پر بازدید با پرداخت هزینه
ترویج محتوا برای افزایش بازدید کننده

لازم هست برای هر محتوایی که در سایت خود تولید میکنید از روش های گفته شده در بالا استفاده کرده تا دیگران از وجود سایت شما و مطالب ارزشمند آن آگاه شوند.

جلب توجه مخاطبان

بعد از اینکه روش های گفته شده در فوق رو اجرا کردید، کم کم شاهد افزایش ترافیک یا بازدید کننده سایت خود خواهید بود. حال نوبت میرسه به اولین و مهمترین هدف هر کسب و کار اینترنتی یعنی برقراری ارتباطِ بلند مدت با بازدید کنندگان و مخاطبان سایت.

مسلما شما با هر بازدید کننده ای که وارد سایت تان میشود، نمیتونید ارتباط برقرار کنید. بسیاری از این بازدید کنندگان بعد از مطالعه چند مقاله، سایت شما رو ترک خواهند کرد. پس لازم هست تا به نحوی این بازدید کنندگان را در سایت خود نگه دارید یا از آن ها بخواهید کاری انجام دهند.

به عنوان مثال، از آن ها بخواهید تا محتوای سایت شما رو به اشتراک بگذارند، البته این مهم، مستلزم این هست که محتوای سایت تان عالی و اختصاصی باشد تا آن ها حاضر باشند آن را به اشتراک بگذارند.

یا میتوانید با مطرح کردن پرسشی در پایان مطالب، از آن ها بخواهید نظرات خود را با شما و دیگر بازدید کنندگانِ سایت در میان بگذارند.

مهمترین هدف شما باید این باشد که این بازدید کنندگان را در سایت خود نگه داشته و در عین حال با آن ها ارتباط طولانی مدت برقرار کنید تا بتوانید هر زمان که مطلب جدیدی در سایت تان قرار دادید، آن ها را مجددا به سایت خود برگردانید.

بهترین روش برای این کار استفاده از ایمیل مارکتینگ هست. یعنی سعی کنید ایمیل های بازدید کنندگان سایت خود را جمع آوری کرده و با ارسال مطالب سودمند به ایمیل شان ( و نه ازسال هرزنامه )، آن ها را به مخاطبان اصلی سایت خود تبدیل کنید.

میتوانید از بازدید کنندگان سایت خود بخواهید تا در لیست خبرنامه سایت شما عضو شوند، یا شما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنند. به این ترتیب همیشه به بازدید کنندگان سایت خود دسترسی خواهید داشت.

علاوه بر این که به این روش ها میتوانید بازدید کنندگان را به کاربران دائمی سایت خود تبدیل کنید لازم هست تا با در نظر داشتن نکاتی به بازدید کنندگان سایت تان و به خصوص کسانی که در شبکه های اجتماعی، شما را دنبال میکنند یا در خبرنامه ایمیلی تان عضو شده اند یا در زیر مطالب تان کامنت میگذارند توجه نشان دهید.

با استفاده از روش های زیر به این افراد نشون بدین که به اونها اهمیت داده و برای شما ارزشمند هستند:

  • به نظرات گذاشته شده در سایت پاسخ داده و تا جایی که امکان داره به افراد کمک کنید.
  • از اینکه شما رو در شبکه های اجتماعی دنبال کردند تشکر کرده و در صفحات خود در فیسبوک یا اینستاگرام، با به اشتراک گذاری مطالب مختلف و به روز رسانی به موقع، با آنها در ارتباط باشید.
  • مطالب خوب و ارزشمندی رو از طریق ایمیل یا خبرنامه در اختیار آنها قرار دهید.
  • به تماس ها و ایمیل هایی که به شما ارسال میشود در اسرع وقت پاسخ دهید.

به غیر از مورد آخر بسیاری از کارهایی که به آن اشاره شد به صورت عمومی قابل مشاهده برای بیشتر مردم هست و همه میتونند شاهد این باشند که چطور کسب و کار شما با افراد تعامل داره و پاسخگوی سوالات و نظرات آنها چه در سایت و چه در شبکه های اجتماعی خود هست.

همین کار خود به تنهایی نوعی ترویج بوده و باعث افزایش مخاطبان کسب و کار شما خواهد شد.

جلب توجه و افزایش مشارکت بازدید کنندگان و تعامل با آنها، یکی از نقاط ضعف بسیاری از وب مستر هاست. آنها بیشترین زمان و انرژی خودشون رو صرف افزایش ترافیک و بازدید کننده سایت کرده، اما برای افرادی که به مطالب و محتوای اونها اهمیت میدن و ابراز علاقه میکنند و یا سوالاتی رو در قسمت نظرات سایت و یا شبکه های اجتماعی مطرح میکنند، هیچ پاسخی نمیدهند.

در همین مورد میتوان به کسب و کارهای بسیاری که در اینستاگرام فعالیت میکنند اشاره کرد. متاسفانه شاهد این هستیم که اغلب این کسب و کار ها در قسمت نظراتِ پیج خود هیچ پاسخی به پرسش ها نداده و دائما افراد رو به کانال تلگرام و صفحه تماس سایت و شماره تلفن و موارد دیگه ارجاع میدهند.

تبدیل مخاطب به خریدار و مشتری

بعد از ایجاد وب سایت و تولید محتوای اختصاصی برای آن و استفاده از روش های مختلف برای افزایش بازدید سایت، نوبت میرسه به کسب درآمد. اگر تا اینجای کار همه راه رو درست رفته باشید و اعتماد مخاطبین و بازدید کنندگان رو جلب کرده باشید، کسب درآمد نباید کار سختی برای شما باشه.

تبدیل بازدید کننده به خریدار

سایت هایی که دارای محتوای ارزشمند و کمک کننده به مخاطبین خود هستند خیلی راحت تر میتونند به درآمد برسند تا سایت هایی که به صورت مستقیم فقط قصد فروش محصول یا سرویسی رو دارند.

دقت داشته باشید یکی از مهمترین عوامل موفقیت سایتی چون دیجی کالا، که یک فروشگاه اینترنتی هست، داشتن محتوای عالی و اختصاصی بود.

برای تبدیل مخاطبان و بازدید کنندگان سایت به خریدار و مشتری میتونید از روش های زیر استفاده کنید:

  • فروش فضای تبلیغاتی روی سایت
  • پیدا کردن کالاهای همکاری در فروشِ مرتبط با موضوع سایت و با کیفیتی که برای مخاطبان نیز کمک کننده باشد.
  • ساخت صفحه فروش و یا ایمیل، برای ارائه اطلاعات مناسب در ارتباط با محصول یا خدماتی که قصد فروش آن را دارید.
  • ساخت و تولید محصول یا خدماتی که کمک کننده و رفع کننده مشکلات موجود در حوزه فعالیت سایت تان باشد.

مهمترین نکته در مورد تبدیل بازدید کنندگان به مشتری این هست که دائما بررسی و آنالیز کنید و رفتار مخاطبان و مشتریان سایت خود را زیر نظر داشته باشید.

به این معنی که محصولات و خدمات موجود در سایت تان را با توجه به نظرات و پیشنهادات و انتقادات مشتریان تغییر داده، نقاط ضعف رو برطرف کنید و بر نقاط قوت آن بی افزایید، به این ترتیب محصول بسیار با کیفیت تری رو به مخاطبان سایت خود عرضه خواهید کرد.

نتیجه گیری

برای ایجاد وب سایت موفق و راه اندازی یک کسب و کار آنلاین، باید کارهای زیادی رو انجام بدین و مهارت های بسیاری رو یاد بگیرید، اما ۴ مورد گفته شده مهمترین مهارتهایی هستند که لازم هست به آن ها تسلط پیدا کنید.

در عین حال باید بین فعالیت هایی که برای ایجاد وب سایت خود انجام میدهید و زمانی که صرف آنها میکنید نیز یک تعادل رو رعایت کرده و بر طبق یک استراتژی و برنامه ریزی مشخص پیش بروید، به طوری که برای هر کدام از اقدامات لازم به یک اندازه زمان و انرژی بگذارید.

به همین دلیل هست که بررسی و آنالیز دائمی هر یک از قسمت های گفته شده برای کسب و کار اینترنتی مهم هست. به این ترتیب میتونید متوجه بشید که در کدام قسمت ها ضعیف عمل کردید، پس اون قسمت ها رو تقویت خواهید کرد.

به طور خلاصه میتوان گفت برای ایجاد وب سایت موفق، باید محتوای ارزشمندی برای آن تولید کنید. سپس سایت خود را با استفاده از روش های اصولی، تبلیغ و ترویج کنید تا بازدید کننده آن افزایش یابد، و در نهایت با استفاده از روش های تبدیل بازدید کننده به مشتری اقدام به فروش محصولات و خدمات خود کرده و کسب درآمد کنید.

کارنوین

سایت کارنوین به شما کمک میکند تا کسب و کار اینترنتی خود را همین امروز راه اندازی کنید. شما با یادگیری مهارت های دیجیتال مارکتینگ میتوانید با هر سرمایه و امکاناتی که در اختیار دارید، کسب درآمد اینترنتی مطمئنی داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا