سئو

نرخ خروج از سایت و کاربرد آن چیست؟

نرخ خروج از سایت یکی از شاخص هایی است که به ما کمک میکند تا بتوانیم میزان بازدهی سایت خود و همچنین مشارکت بازدید کنندگان در سایت را متوجه شویم.

همچنین نرخ خروج یکی از مهمترین شاخص ها در بهینه سازی سایت میباشد.

بارها در مقالات مختلف سایت کارنوین به اهمیت نرخ خروج و بهبود آن اشاره کردیم، لذا در این مطلب یاد می گیرید که نرخ خروج چی هست و چطور میتونیم نرخ خروج سایت را متوجه شویم.

در نهایت راه کارهایی ارائه میدهیم که با به کارگیری آن ها میتوانید نرخ خروج سایت خود را کاهش دهید.

نرخ خروج از سایت یعنی چه؟

نرخ خروج یعنی درصدی از بازدید کنندگان که به سایت شما وارد شده و بدون اینکه صفحه دیگری از سایت تان را مشاهده کنند از آن خارج میشوند.

به عنوان مثال اگر میانگین نرخ خروج سایت تان ۷۵% باشد به این معنی است که از هر ۱۰۰ نفری که وارد سایت تان میشود ۷۵ نفر با دیدن تنها یک صفحه و بدون مشاهده هیچ صفحه ی دیگری از سایت تان خارج میشوند.

نرخ خروج از این نظر اهمیت دارد که به نوعی نشان دهنده رفتار بازدید کنندگان است، یعنی زمانی که از هر ۱۰۰ نفر ۷۵ نفر از سایت تان بدون مشاهده هر گونه صفحه دیگری خارج میشوند میتواند به این معنی باشد که یا محتوای سایت تان را جذاب نیافته اند، یا آن چه را به دنبالش بوده اند در سایت تان پیدا نکرده اند یا به هر دلیل، محتوا و مطالب و موضوع سایت تان نتوانسته بازدید کنندگان را مشتاق مشاهده دیگر صفحات سایت و تشویق به مشارکت در آن کند.

نرخ خروج از سایت

با توجه به تعریف فوق هر چه نرخ خروج سایت تان کمتر باشد بهتر است.
اما همیشه هم بالا بودن نرخ خروج از سایت نمیتواند بد باشد. به عنوان مثال در برخی از سایت ها بازدید کننده تنها نیاز دارد فرمی را پر کرده و سپس با کلیک روی دکمه ثبت از آن سایت خارج شود، به عنوان مثال میتوان به صفحات فرود اشاره کرد.

بازدید کننده بعد از ورود به این صفحه تنها کافی است اطلاعات خود شامل نام و ایمیل یا در صورت لزوم دیگر اطلاعات مورد نیاز را وارد کرده و سپس برای دانلود فایلی یا خرید محصولی، با کلیک روی دکمه ثبت از آن سایت خارج می شود.
معمولا نرخ خروج این سایت ها بالا میباشد.

در نتیجه برای اینکه بدانید برای سایت تان نرخ خروج بالا خوب است یا خیر، باید ابتدا هدف سایت خود را مشخص کنید.

اما به غیر از موارد ذکر شده که بسیار نادر است، در اکثر سایت هایی که ارائه دهنده محتوا بوده و به واسطه ارائه محتوای ارزشمند اقدام به فروش محصولات و خدمات خود میکنند، بهتر این است که نرخ خروج پایین باشد.

چطور از نرخ خروج سایت خود مطلع شوید؟

برای اینکه از میزان نرخ خروج سایت خود مطلع شوید دو راه وجود دارد.
یکی استفاده از سایت الکسا است، در صورتی که مدتی از شروع و راه اندازی سایت تان گذشته باشد و تعدادی بازدید کننده داشته باشید، میتوانید با استفاده از الکسا تا حدودی از میزان نرخ خروج سایت تان آگاه شوید.

به آردس سایت الکسا مراجعه کنید و سپس در نوار جستجوی مشخص شده در وسط صفحه آدرس سایت خود را وارد کنید.

سپس در صفحه ای که مرتبط به سایت تان است، اسکرول کرده تا به قسمت مشخص شده برسید، در اینجا میتوانید نرخ خروج سایت تان را که به درصد مشخص شده است مشاهده کنید.

نرخ خروج با سایت الکسا

روش دوم استفاده از ابزار گوگل به نام Google Analytics است.
این ابزار علاوه بر اینکه آمار خوبی از تعداد بازدید کننده و تعداد نمایش صفحات سایت میدهد، میزان نرخ خروج را نیز به شما نشان میدهد.

برای استفاده از این ابزار باید ابتدا آن را به سایت خود متصل کنید.

نرخ خروج با google analytics

بعد از آنکه به داشبورد گوگل آنالیز وارد شدید در قسمت مشخص شده میتوانید میانگین نرخ خروج از سایت را مشاهده کنید.

با کلیک روی آن میتوانید نرخ خروج از سایت برای هر روز را نیز مشاهده کنید.

راه کارهایی برای کاهش نرخ خروج از سایت

بهتر است همیشه سعی کنید نرخ خروج سایت خود را پایین نگه دارید. معمولا برای سایت های ارئه دهنده محتوا و خدمات میتوان گفت بهترین میزان نرخ خروج باید بین ۳۰ الی ۴۰ درصد باشد، البته خب هر چه کمتر بهتر.

در این قسمت چند راه کار به شما پیشنهاد می کنیم که با استفاده از این روش ها میتوانید نرخ خروج سایت خود را تا حدود بسیار خوبی کاهش دهید.

بازدید کننده هدفمند به سایت خود جذب کنید.

از اهمیت بازدید کننده برای سایت کسب و کار اینترنتی که آگاه هستید؟ اما فقط داشتن آمار بالایی از بازدید کافی نیست، اینکه یک سری افراد بدون هدف خاصی وارد سایت تان شوند باعث میشود که آن چه را که به دنبالش هستند در سایت تان نیافته و فورا از آن خارج شوند.

به همین منظور باید بازدید سایت تان هدفمند باشد یعنی کسی که وارد سایت شما میشود دقیقا بداند به دنبال چیست و آن را در سایت شما بیابد.

روش های مختلفی برای جذب بازدید کننده هدفمند وجود دارد. یکی از بهترین آن ها استفاده از تکنیک سئو یا بهینه سازی سایت برای موتور جستجو میباشد.

میتوانید با استفاده از آموزش سئو که به صورت رایگان در سایت کارنوین موجود است، اصول این روش را یاد بگیرید.

شناسایی مخاطب هدف

سعی کنید عبارات و کلمات کلیدی مرتبط با سایت و کسب و کار اینترنتی تان را پیدا کرده و برای این عبارات، محتوای سایت خود را بهینه سازی کرده و همواره با استفاده از اصول و روش های سئو برای این عبارات و کلمات کلیدی در صدر نتایج جستجو قرار بگیرید.

همچنین اگر میخواهید برای سایت تان از تبلیغات بنری استفاده کنید، بهتر است این تبلیغات را در سایت هایی قرار دهید که مخاطبان و بازدید کنندگان آن ها با حوزه فعالیت سایت شما مرتبط باشد.

مثلا اگر سایت تان در مورد تعمیرات خودرو می باشد، بهتر است در سایت های مرتبط با مطالعات و اخبار خودرو تبلیغات خود را انجام دهید.

سایت کاربر پسند طراحی کنید.

استفاده مناسب از رنگ ها و تهیه یک پالت یا طرح رنگی مناسب برای سایت و لوگو و به طور کل برندتان بسیار مهم است، علاوه بر این سعی کنید از فونت های خوانا و با اندازه مناسب استفاده کنید، بیش از حد سایت خود را شلوغ نکنید و از فضاهای خالی یا سفید به درستی بهره ببرید.

از سر فصل ها و عناوین با اندازه بزرگتر و رنگی متفاوت از محتوای سایت خود استفاده کنید. به در دسترس بودن منوها و صفحات مهم سایت خود توجه ویژه ای داشته باشید، به گونه ای که بازدید کنندگان بتوانند به راحتی در سایت شما گشت و گذار کنند.

در نهایت ساختار درستی را برای سایت خود تهیه کنید که بازدید کننده با ورود به سایت تان علاوه بر اینکه به راحتی به تمام قسمت های آن دسترسی دارد بتواند به آسانی نیز راه خود را پیدا کرده و بداند دقیقا باید از کجا شروع کند.

سایت تان باید به گونه ای باشد که بازدید کننده با اولین ورود خود به آن بتواند موضوع سایت را تشخیص دهد.

سرعت سایت خود را افزایش دهید.

با استفاده از افزونه های وردپرس میتوانید سرعت لود سایت و صفحات خود را افزایش دهید، همچنین سعی کنید با بهینه کردن عکس ها و ویدیوهایی که قرار میدهید، از افزایش مدت زمان لود سایت خود جلوگیری کنید. با پرهیز از شلوغ کردن بی مورد سایت خود با فایل ها و بنرهای فلش میتوانید به افزایش سرعت لود سایت خود کمک کنید.

برای اینکه بدانید سرعت سایت تان به چه صورت است، تنها کافی است به این آدرس مراجعه کرده و سپس با تایپ نام سایت خود در نوار مشخص شده، میتوانید امتیاز سرعت سایت خود را مشاهده کرده و با استفاده از راه کارهای گفته شده سعی کنید سرعت لود آن را افزایش دهید.

تست سرعت سایت

 

محتوای ارزشمند و مرتبط با موضوع سایت تان ارائه دهید.

همانطور که در ابتدا هم گفته شد باید سعی کنید تا سایت تان را برای کلمات و عبارات کلیدی بهینه کنید تا بتوانید بازدید کننده هدفمند را به سایت خود جذب کنید.

یکی از راه کارهای بسیار مهم برای افزایش ماندگاری بازدید کنندگان و همچنین کاهش نرخ خروج سایت این است که برای این بازدید کنندگان هدفمند محتوای مرتبط با کلمات و عبارات کلیدیِ جستجو شده و مرتبط با موضوع سایت تان ارائه دهید.

هچ چیز بدتر از این نیست که فردی وارد سایت شما شود و آن چه را به دنبالش است در سایت تان پیدا نکند، در نتیجه فورا از سایت شما خارج خواهد شد.

پس سعی کنید در سایت خود محتوای مرتبط، اختصاصی و ارزشمند و آموزنده قرار دهید.

همچنین به طراحی، ساختار و خوانا بودن مطالب خود نیز توجه ویژه ای داشته باشید، از پاراگراف ها و جملات طولانی استفاده نکنید، از اندازه مناسب برای فونت ها استفاده کرده و سرفصل ها و عناوین را با رنگی متفاوت و اندازه بزرگتر از محتوا بنویسید تا خوانایی نوشته و محتوای سایت تان افزایش پیدا کند.

همچنین استفاده از تصاویر، اینفوگرافیک ها و ویدیوهای آموزشی در سایت نیز میتواند به افزایش بازدید و کاهش نرخ خروج کمک بسیار زیادی کند.

از لینک دهی داخلی استفاده کنید.

یکی از روش های عالی برای کاهش نرخ خروج سایت استفاده از لینک دهی داخلی است. با استفاده از لینک دهی داخلی میتوانید به دیگر مطالب موجود در سایت تان لینک دهید و یا قسمتی با عنوان مطالب مرتبط در زیر پست های وبلاگ خود داشته باشید، که بازدید کنندگان بتوانند مقالات دیگر موجود در سایت را نیز مشاهده کنند.

استفاده از لینک دهی داخلی

به این ترتیب علاوه بر اینکه تعداد بازدید صفحات سایت تان افزایش پیدا می کند، نرخ خروج نیز کاهش خواهد یافت.

یکی از نکات مهم در لینک دهی داخلی این است که سعی کنید لینک ها در صفحه جدید باز شود. این کار را میتوانید به راحتی بعد از افزودن لینک به نوشته خود در قسمت تنظمیات لینک در ویرایشگر وردپرس انجام دهید.

از شر تبلیغات پاپ آپ و چشمک زن خلاص شوید

هیچ چیز بد تر از این نیست که یک سایت را باز کنید و دائما مشغول بستن انواع پنجره های پاپ آپ و تبلیغاتی در بالا و پایین صفحات سایت باشید.

تا جایی که امکان دارد از تبلیغات پاپ آپ استفاده نکنید، از تبلیغات چشمک زن و بنری در بالا و پایین و گوشه و کنار سایت نیز بپرهیزید.

از قرار دادن تبلیغات ویدیویی یا فلشی که به صورت خودکار بعد از باز شدن صفحات سایت، شروع به پخش صدا یا تصویر میکنند نیز خودداری کنید.

تبلیغات پاپ آپ

همچنین به شدت از پخش آنلاین آهنگ در سایت خود بپرهیزید، این مورد در رابطه با وبلاگ های شخصی بسیار حائز اهمیت است و یکی از مهمترین دلایل ترک وبلاگ ها می باشد.

نتیجه گیری

بالا یا پایین بودن نرخ خروج سایت به عوامل مختلفی از جمله هدف سایت بستگی دارد، همانطور که گفته شد صفحات فرود معمولا نرخ خروج بالایی دارند که این امر نمی تواند بد باشد، اما به طور کل برای سایت های ارائه دهنده محتوا و همچنین سایت های عرضه کننده محصولات و خدمات بهتر است که نرخ خروج سایت پایین باشد.

نمیتوان یک قانون کلی داد اما سعی کنید تا با استفاده از راه کارهای داده شده نرخ خروج سایت خود را به زیر ۴۵ درصد برسانید.

با استفاده از لینک دهی دخلی، نمایش مطالب مرتبط، افزایش مشارکت بازدید کنندگان در سایت و ارائه محتوای با ارزش، اختصاصی و ارائه دهنده راه حل برای مشکلات و موضوعات مرتبط با سایت و مخاطبان هدف خود میتوانید نرخ خروج را به میزان زیادی کاهش دهید.

کارنوین

سایت کارنوین به شما کمک میکند تا کسب و کار اینترنتی خود را همین امروز راه اندازی کنید. شما با یادگیری مهارت های دیجیتال مارکتینگ میتوانید با هر سرمایه و امکاناتی که در اختیار دارید، کسب درآمد اینترنتی مطمئنی داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا