راه اندازی سایت

چه کار کنید تا سایت تان از میان این همه سایت و موضوعِ مشابه متمایز باشد؟

موضوع و ایده خوبی برای سایت خود پیدا کرده اید و شروع می کنید به نوشتن تعداد زیادی مطالب مرتبط با موضوع سایت خود. پس از انتشار آن ها در سایت یا وبلاگ تان اولین کاری که می کنید به اشتراک گذاری آن در شبکه های اجتماعی است.

اما مدت زیادی نمی گذرد که متوجه می شوید تعداد بسیار زیادی مطلب با موضوع مشابه سایت شما وجود دارد و تقریبا انگار همه سایت ها پیش از شما درباره موضوع مربوطه نوشته اند.

درست است این روزها تعداد زیادی وبلاگ و وب سایت در سراسر اینترنت وجود دارند و تقریبا هر موضوعی را پوشش داده اند.

به خصوص در وب ایران که این روزها سایت های با محتوای بسیاری در مورد اکثر موضوعات مشاهده می شود.

اما با وجود این تعداد زیاد مطالب و موضوعات مشابه و وبلاگ نویسانی که هر روزه به این جمع می پیوندند چطور میتوانید مطالب و سایت تان را متمایز از رقبای خود کنید؟

چطور میتوانید بازدید کنندگان هدفمند خود را پیدا کرده و آن ها را به بازدید کنندگان و مشتریان دائمی سایت تان تبدیل کنید؟

چطور میتوانید آن ها را به مطالب و محتوای سایت خود علاقه مند کرده و خوانندگانی همیشگی داشته باشید؟

تنها چیزی که لازم است به آن توجه کنید!

وبلاگ نویسی و راه اندازی سایت و به طور کل راه اندازی یک کسب و کار آنلاین کار آسانی نیست و مانند هر کسب و کار دیگری نیاز به صرف زمان و یک سری اقدامات برای پیشرفت دارد.

به عنوان مثال اگر بخواهید یک سایت یا وبلاگ موفق داشته باشید باید به طور مداوم اقدام به ایجاد محتوا برای وبلاگ خود کنید.

موضوعات مناسب را برای پست های وبلاگ تان پیدا کنید، به دنبال تصاویر و عکس ها برای پست ها و مطالب خود باشید، مطالب را ویرایش کنید، به ایمیل ها پاسخ دهید، جواب کامنت ها را بدهید، صفحات شبکه های اجتماعی خود را به روز نگه دارید، به فکر مدیریت و به روز رسانی سایت خود باشید، به طور مداوم به دنبال یافتن بازدید کننده بیشتر با استفاده از روش های مختلف باشید، از بازاریابی اینترنتی و ایمیل مارکتنیگ برای ترویج محتوا و سایت و کسب و کارتان بهره ببرید و بسیاری کارهای دیگر.

میدانید که تولید محتوا برای سایت و کسب و کار اینترنتی تان یکی از ارکان اساسی برای موفقیت در کسب درآمد از اینترنت است. اما اگر همه کاری که می کنید تولید محتوا و نوشتن مطلب باشد و به فکر ایجاد تمایز با رقبای خود نباشید شکست خواهید خورد و در دریایی از هزاران وبلاگ گم خواهید شد.

برای اینکه بتوانید از میان این همه سایت و بلاگ متمایز باشید و خوانندگان خاص خود را داشته باشید لازم است تا به دنبال ایجاد تمایز با پر کردن جاهای خالی باشید.

از بین بردن نقاط ضعف رقبا

پر کردن جاهای خالی یعنی چه؟

یعنی ببینید رقبای تان چه کار میکنند و سپس سعی کنید نقاط ضعف آن ها را پوشش دهید و به جای دنبال روی و کپی کردن از رقبای خود، راه و روش خود را پیش گرفته و کارها را به روش خودتان انجام دهید.

بگذارید به صورت قدم به قدم به شما بگوییم که باید دقیقا چه کاری انجام دهید:

استراتژی ای که باید در پیش بگیرید این است:

همانطور که گفته شد تولید محتوا برای سایت باید وظیفه اول شما باشد اما استراتژی شما در تولید محتوا برای سایت یا وبلاگ تان چیست؟

برخی از افراد زمان زیادی را صرف جستجو و پیدا کرده ایده برای پست بعدی وبلاگ شان کرده و بعد از آنکه ایده و موضوعاتی را یافتند شروع به تولید محتوا یا نوشتن مطلب میکنند.

برخی دیگر ناگهان موضوعی را به صورت تصادفی پیدا کرده و به عبارت بهتر هر زمان که چیزی برای گفتن داشته باشند شروع به نوشتن مطلب یا تولید محتوا می کنند.

بسیاری از افراد نیز استراتژی تولید محتوای خود را بر پایه اصول بهینه سازی سایت یا سئو بنا کرده و سعی می کنند تا هر مطلب و محتوایی که برای سایت خود تولید میکنند، با اصول سئو و کلمات و عبارت کلیدی مرتبط و هماهنگ باشد.

اما برای داشتن یک استراتژی عالی برای تواید محتوای سایت تان و متمایز شدن از رقبای تان لازم است تا این ۵ کار را انجام دهید:

مخاطبان هدف خود را به خوبی بشناسید.

قبل از آنکه حتی کلمه ای بنویسید، آیا میدانید چه کسانی مخاطبان و خوانندگان سایت تان هستند؟ آیا به اندازه کافی با مخاطبان هدف خود آشنایی دارید؟

آیا از جنسیت، میانگین سن، یا شغل آن ها آگاه هستید؟
برای تولید یک محتوای با ارزش و مفید و البته متمایز با دیگر افراد و وبلاگ نویسان لازم است تا یک دید کلی از مخاطبان هدف خود داشته باشید.

لازم نسیت تا دقیق شده و در مورد میزان تحصیلات یا درآمد آن ها نیز بدانید همین که اطلاعات کلی ای از موارد زیر داشته باشید بسیار کمک کننده و موثر خواهد بود:

آیا بیشتر مخاطبان و خوانندگان سایت شما مرد هستند یا زن؟

شناسایی مخاطب هدف

میانگین سنی افرادی که خواننده یا بازدید کننده سایت تان هستند چقدر است؟ آیا بیشتر آن ها جوان هستند یا افراد مسن تر؟
آیا بیشتر این افراد شاغل هستند یا خانه دار؟

آیا بازدید کنندگان و خوانندگان سایت تان، در حوزه کاری شما فعالیت میکنند یا خیر؟ به عنوان مثال دیگر وبلاگ نویسان هستند یا افرادی از حرفه های دیگر؟
آیا این افراد کارمند هستند یا کارآفرین؟

دانستن اطلاعات فوق به شما کمک میکند تا بدانید دقیقا برای چه افرادی مطلب مینویسید، به این ترتیب مطالب خود را هدفمند تر و موثرتر برای افرادی خواهید نوشت که نیاز به اطلاعات و دانش شما دارند.

دفعاتِ انتشار مطلب

اگر در حال حاضر یک وبلاگ نویس هستید هر چند وقت یکبار در سایت یا وبلاگ خود مطلب ارسال می کنید؟

این سوالی است که بسیاری از افراد تازه کار نیز میپرسند. این که در شروع کار هر چند وقت یکبار در سایت یا بلاگ خود باید مطلب ارسال کنیم؟ هر روز ؟ هفته ای سه بار؟ هفته ای یکبار؟

این موضوع بستگی به موارد مختلفی دارد.

یکی از عامل ها، مخاطبان و خوانندگان هدف شما هستند. اگر این افراد نمیتوانند مطالب شما را به صورت دائمی دنبال کنند، به عنوان مثال شاغل هستند یا فرصت کافی برای دنبال کردن تعداد زیادی مطلب ندارند، نوشتن هر روز مطالب و به روز رسانی هر روز وبلاگ تان نمیتواند کمکی به پیشرفت سایت تان کند.

گرچه انتشار و به روز رسانی وبلاگ به صورت دائمی و هر روز از نظر سئو بسیار عالی خواهد بود، اما انتشار تعداد زیادی مطلب هم کم کم خوانندگان را خسته کرده و تمرکز آن ها را خواهد گرفت.

به عنوان مثال دنبال کردن مطالب کانال هایی در تلگرام که روزانه تعداد زیادی پست قرار میدهند بسیار سخت است.

مسئله دیگر خود شما هستید، آیا این توانایی را دارید که هر روز یا حتی سه روز درهفته اقدام به ایجاد و انتشار پست در سایت خود کنید؟

دقت داشته باشید که در شروع کار ممکن است با وجود انگیزه بالایی که دارید توانایی خود را در این مورد بیشتر از واقعیت تخمین بزنید.

اما بعد از مدتی که از شروع کار گذشت شاید فرصت کافی یا حتی انگیزه لازم برای انتشار مطالب به صورت روزانه را نداشته باشید.

پس بهتر است واقع بینانه عمل کرده و هدف درستی برای خود در نظر بگیرید.
پیشنهاد می کنیم در شروع کار روی یک الی دو پست در هفته تمرکز کنید.
بعد ها میتوانید دفعات انتشار مطلب در سایت خود را افزایش دهید.

بسیاری از افراد نگران این هستند که اگر وبلاگ خود را به صورت روزانه به روز رسانی نکنند بازدید کننده خود را از دست خواهند داد.

اما نگران نباشید، ایجاد مخاطب و خواننده برای وبلاگ کاری زمان بر است و در طول زمان شما به بازدید کننده و خواننده دائمی که به محتوای سایت تان نیاز داشته باشد خواهید رسید.

البته این به این معنی نیست که هر وقت دوست داشتید سایت خود را به روز رسانی کنید، بلکه باید حتما به هدف خود یعنی انتشار هفته ای دو یا سه مطلب پایبند باشید.

انتشار هفته ای یک مطلب با ارزش و مفید بسیار بهتر از انتشار روزانه مطالب بی ارزش و بی محتوا است.

طول مطالبی که منتشر می کنید

تعداد کلمات یا طول مطلبی که مینویسید نیز بسیار حائز اهمیت است.
البته اینکه مطالب شما چقدر طولانی یا کوتاه هستند بستگی به موضوع سایت و حوزه ای که در آن فعالیت می کنید دارد.

مطالب کوتاه معمولا شامل تقریبا ۱۰۰۰ کلمه هستند در حالیکه مطالب طولانی دارای بیش از ۲۰۰۰ کلمه می باشند. مطالبی که طولانی تر هستند اشتارک گذاری بیشتری در شبکه های اجتماعی دارند.

میزان اشتراک گذاری مطالب طولانی

از نظر سئو و البته ارزش محتوا، مطالبی که بیش از ۲۰۰۰ کلمه هستند مقبول تر می باشند.
در هر حال سعی کنید کمتر از ۹۰۰ کلمه مطلب در سایت خود منتشر نکنید.

البته دقت داشته باشید که لازم نیست در تمام مدتی که مینویسید تمام تمرکزتان را روی تعداد کلمات بگذارید، هدف اول شما در تولید محتوا باید ارائه ارزش و راه حل برای خوانندگان باشد.

پس بیش از این که به کمیت و تعداد کلمات مطالب خود توجه کنید به کیفیت محتوای خود اهمیت دهید.

با تمرکز به کیفیت محتوا و ارزش و راه حلی که به خوانندگان خود ارائه میدهید، به خودی خود از رقبای تان متمایز خواهید شد.

موضوع سایت

در تولید محتوا و مطلب برای سایت لازم است تا به موضوع سایت خود دقت داشته و مطالبی که منتشر می کنید مرتبط با موضوع سایت تان باشد.

به هیچ عنوان مطالبِ مختلف که غیر مرتبط با موضوع اصلی سایت تان باشد ننویسید.

یکی از بدترین راه کارهایی که میتوانید در پیش بگیرید این است که سایتی با موضوعات مختلف ایجاد کرده و از هر دری بنویسید.

بهتر است تمرکز سایت خود را تنها در یک حوزه گذاشته و مخاطبان هدف خود را از آن حوزه جذب سایت خود کنید.

به این ترتیب میتوانید در تولید محتوا تمرکز داشته و مطالبی منتشر کنید که بازدید کننده و خواننده هدف شما مشتاق آن است.

به عنوان مثال سایتی تنها با موضوع آشپزی و یا سایتی تنها با موضوع مرتبط با مطالب خودرو یا سایتی با موضوع مرتبط با سفر و گردشگری داخلی.

دقت داشته باشید که می توانید بعد از مدتی که از شروع سایت یا وبلاگ تان گذشت مطالب تان را کمی به دیگر حوزه های مرتبط با موضوع اصلی سایت تان نیز گسترش دهید.

به عنوان مثال اگر سایت شما مرتبط با موضوع سفر و گردشگری داخلی است، میتوانید کم کم آن را به سفر و گردشگری خارجی نیز گسترش دهید.

یا اگر سایتی دارید که در مورد آشپزی است و در آن مطالبی در مورد نحوه پخت انواع غذاها یا دسر ها قرار میدهید، میتوانید بعد از مدتی که مخاطب و بازدید کننده کافی به سایت خود جذب کردید، در مورد نحوه عکاسی از غذا هم مطالبی در سایت خود قرار دهید.

یا می توانید در مورد فوت و فن های آشپزی، خانه داری یا حتی تهیه منوی مخصوص مهمانی و جشن ها نیز مطلب بنویسید.

لحن محتوا و ایجاد شخصیت و هویت برای سایت

به عنوان یک وبلاگ نویس لازم است تا لحن مطالبی که میخواهید بنویسید را مشخص کنید، آیا می خواهید لحن گفتاری داشته باشید یا جدی و رسمی؟ آیا دوست دارید گاهی در مطالب تان چاشنی طنز هم داشته باشد یا خیر؟

بهتر است هر جور که صحبت می کنید همانطور نیز بنویسید، البته این بستگی به حوزه فعالیت سایت تان نیز دارد.

به عنوان مثال برخی کسب و کارها یا سایت ها ترجیح میدهند از لحن رسمی استفاده کنند مثل سایت های مرتبط با شرکت های بین المللی یا شرکت ها و اداره جات رسمی.

همانطور که گفته شد بهتر است آن طوری که صحبت میکنید نیز بنویسید، بد نیست کمی از هویت و شخصیت خود را در محتوای سایت خود نیز به کار ببرید، به این ترتیب میتوانید ارتباط دوستانه و نزدیک تری با مخاطبان خود برقرار کنید.

به عنوان مثال اگر در گفتن داستان و تجربیات خود تبحر دارید و یا از حس طنز گونه خوبی برخوردار هستید میتوانید از این ویژگی های خود در نوشتن محتوا و مطالب سایت تان نیز بهره برده و به این ترتیب یک هویت برای برند یا سایت خود ایجاد کنید.

از هر لحنی که برای نوشتن مطالب سایت خود بهره می برید، سعی کنید به هیچ عنوان از نوشتن کلمات و عبارت هایی خشک و رسمی ، غیر قابل فهم و عربی، یا خیلی تخصصی استفاده نکنید.

پیشنهاد میکنیم برای نوشتن مطالب و محتوای سایت تان از یک لحن دوستانه و کمی آغشته به طنز استفاده کنید، همچنین گاهی از تجربیات خود نیز بهره برده و در مطالب تان از تجربیات شخصی تان بنویسید، به این ترتیب میتوانید ارتباط بسیار خوبی با مخاطبان و خوانندگان سایت خود پیدا کنید.

رقبای تان را زیر نظر داشته باشید.

خب با ویژگی هایی که برای داشتن یک استراتژی خوب برای تولید محتوا باید پیش بگیرید آشنا شدید. حال لازم است تا به سایت های وبلاگ های رقیبان خود سری بزنید و آن ها را زیر نظر داشته باشید.

برای این منظور لازم است تا به موارد زیر در سایت های رقبای خود توجه کنید:

هر چند وقت یک بار در سایت خود مطلب جدیدی منتشر میکنند؟

مخاطبان و بازدید کنندگان این سایت ها چه کسانی هستند؟ ( این را میتوانید تا حدودی از بررسی صفحه الکسای آن ها و همچنین مطالعه و بررسی نظر دهندگان و کامنت های آن سایت ها به دست آورید. البته روش دیگری هم دارد که در مطالب آینده به آن اشاره خواهیم کرد. )

مطالبی که در سایت خود منتشر میکنند چطور مطالبی است و از چه نوعی است؟ آیا بیشتر مطالب آموزشی منتشر میکنند یا مطالب کلی؟ آیا از مطالب لیست وار استفاده می کنند یا از ویدیو های آموزشی؟ آیا مطالبی که در مورد موضوع مورد نظر منتشر میکنند دارای جزئیات و آموزش های لازم است یا تنها به کلیات پرداخته است؟

عناوینی که مینویسند چگونه است؟ آیا این عناوین به اندازه کافی جذاب هستند تا مخاطب را برای خواندن مشتاق کند یا خیر؟

از چه شبکه های اجتماعی استفاده میکنند و در این شبکه های اجتماعی چه مطالبی را با دنبال کنندگان خود به اشتراک میگذارند؟

همچنین میتوانید دنبال کنندگان آن ها را در شبکه های اجتماعی بررسی کرده و تا حدودی اطلاعات لازم را در مورد مخاطبان آن ها به دست آورید.

بررسی رقبا

این بررسی ها را برای چندین سایت و وبلاگ رقیب خود انجام دهید و آن ها را برای مدتی زیر نظر داشته باشید.

ببینید این سایت ها در چه چیزهایی کمبود یا نقطه ضعف دارند. مطالب و محتوای آن ها را بررسی کرده و ببینید چه چیزهایی را ناگفته باقی گذاشته اند؟

حتی بد نیست به ظاهر سایت و خوانایی محتوای شان نیز دقت داشته باشید، برخی سایت ها ممکن است مطالب خوب و جامعی در سایت خود منتشر کنند اما مطالب شان خوانا یا قابل فهم نبوده و همچنین به خوبی ویرایش و پاراگراف بندی نشده باشد یا از سرفصل ها و عناوین جذاب به خوبی استفاده نکرده باشند.

همچنین استفاده از تصویر و به خصوص تصویر نوشته ها و اینفوگرافیک ها را نیز در نظر داشته باشید، گاهی تمایز یک مطلب خوب و مطلب بد در استفاده درست و به جا از تصاویر اختصاصی و البته آموزنده است.

برخی از سایت ها ممکن است از ویدیوها یا اینفوگرافیک ها یا کلیپ های آموزشی به خوبی استفاده نکرده باشند، شما میتوانید این نقطه ضعف را با تهیه یک آموزش ویدیویی در سایت خود جبران کنید.

مردم در اینترنت جستجو کرده و به سایت ها و بلاگ ها سر میزنند تا جوابی برای مشکلات خود پیدا کنند.

تا زمانی که سایت شما بتواند راه حل های مورد نظر را در قالب یک محتوای جامع و ارزشمند به مخاطبان و بازار هدف خود ارائه دهد، موفقیت آن هم تضیمن شده است.

با بررسی و آنالیز رقبای خود میتوانید نقاط ضعف آن ها را پیدا کرده و همانطور که در ابتدای آموزش هم گفته شد جاهای خالی را پر کرده و به این ترتیب سایت و وبلاگ خود و همچنین محتوای آن را از دیگران متمایز کنید.

کارنوین

سایت کارنوین به شما کمک میکند تا کسب و کار اینترنتی خود را همین امروز راه اندازی کنید. شما با یادگیری مهارت های دیجیتال مارکتینگ میتوانید با هر سرمایه و امکاناتی که در اختیار دارید، کسب درآمد اینترنتی مطمئنی داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا