کسب و کار

راه اندازی کسب و کار اینترنتی را از کجا و چطور شروع کنم؟

راه اندازی کسب و کار اینترنتی، موضوعی که این روزها خیلی راجع به آن در اینترنت صحبت میشه و با توجه به مزایایی که داره، هر کسی به این فکر می افته که یک کسب و کار آنلاین راه اندازی کنه، اما سوالی که ذهن خیلی ها رو همون اول کار به خودش مشغول میکنه اینه که از کجا و چطور شروع کنم؟

با توجه به حجم بالایی از اطلاعات که در اینترنت موجود هست، هر کسی میتونه برای شروع سر در گم بشه و ندونه که باید اولین قدم رو از کجا برداره، و اصلا از کجا معلوم کسب و کاری که راه اندازی میکنه میتونه براش اون سود و درآمد دلخواه رو داشته باشه که همه زمانش رو صرف کسب و کار آنلاین خود کند؟

اما تو این مطلب میخواهیم به صورت خلاصه و قدم به قدم بهتون بگیم که اگر میخواهید یک کسب و کار آنلاین راه اندازی کنید باید از کجا و چطور شروع کنید؟

اولین قدم: ایده یابی و انتخاب موضوع مناسب برای کسب و کار است.

هر کسب و کاری که بخواهید راه اندازی کنید چه آنلاین باشد چه سنتی، اول باید به این فکر کنید که میخواهید در مورد چه چیزی سایت یا کسب و کار خود را ایجاد کنید، در چه حوزه ای میخواهید فعالیت کنید؟

آیا ایده خاصی دارید؟ یا شاید هم هیچ ایده ای برای شروع ندارید؟

چه مهارت، تجربه یا تخصصی دارید که میتونه به نوعی به افراد کمک کنه؟ در مورد چه موضوعاتی علاقه دارید؟

قبل از اینکه دست به هر کاری بزنید، باید بدونید موضوع کسب و کاری که میخواهید ایجاد کنید چیست؟

برای این منظور خیلی ها به فکر پیدا کردن یک ایده خاص و تک می افتند وتمام زمان خود را صرف ایده یابی میکنند، بعضی ها شاید یک یا چند ایده برای شروع داشته باشند اما ندونن چطور شروع کنن، یا از اینکه کسب و کارشون میتونه سود آور باشه یا اینکه با شکست مواجه بشه میترسند و به همین دلیل دست به هیچ کاری نمیزنند.

یه عده دیگر هم بدون هر گونه فکر و تحقیقی شروع به ساخت و راه اندازی کسب و کار میکنند به این امید که حالا ما شروع میکنیم ببینیم چی میشه!

اما باید قبل از شروع و راه اندازی کسب و کار اینترنتی، اولا موضوع مناسبی رو برای کسب و کارتون انتخاب کنید، دوما به اندازه کافی تحقیق و بررسی های لازم رو از لحاظ میزان سود دهی و موفقیت موضوع یا ایده ای که انتخاب کرده اید، انجام دهید.

بنابراین اولین قدم شما، پیدا کردن ایده مناسب برای کسب و کار و ارزیابی میزان موفقیت و سود دهی آن موضوع هست.

دومین قدم: راه اندازی پایه و اساس کسب و کار اینترنتی است.

بعد از اینکه موضوع خوبی رو برای کسب و کار اینترنتی خود پیدا کردید و از میزان موفقیت و سود دهی آن تا حد بالایی مطمئن شدید، باید شروع کنید به ساخت پایه اصلی کسب و کار یعنی ایجاد وب سایت و قیف فروش سایت.

برای اینکه یک کسب و کار اینترنتی موفق و با اعتبار داشته باشید باید حتما به فکر ساخت سایت باشید.

وب سایت برای کسب و کار شما دقیقا حکم دفتر فروش یا محل کسب و کار تان را دارد. پس دومین قدم شما باید ایجاد سایت و مهمتر از آن تولید محتوا برای وب سایت باشد.

بعد از اینکه سایت خود را ایجاد کردید باید محتوایی مناسب با موضوع اصلی سایت خود در آن ایجاد کرده تا با استفاده از محتوا بتونید بازدید کننده ای که وارد سایتتون میشه رو با هدف اصلی کسب و کارتون آشنا کرده و در مخاطب ایجاد اعتماد کرده و کم کم بازدید کننده رو وارد قیف فروش سایت خود کنید.

اما قیف فروش چیه؟

با توجه به تصویر، وظیفه قیف فروش در سایت اینه که بازدید کننده رو به مشتری تبدیل کنه که این کار در ۴ مرحله انجام میگیره:

قیف فروش

آگاه سازی بازدید کننده:
در این مرحله بازدید کننده با سایت شما آشنایی ندارد و وقتی وارد سایت تان میشود، با مطالعه محتوایی که در سایت خود دارید، مشاهده فیلم های رایگان آموزشی و همچنین توضیحاتی که در مورد نحوه فعالیت سایت یا کسب و کارتان داده اید با سایت و برندتان آشنا خواهد شد.

زمانی که بازدید کننده وارد سایت شما میشه خیلی مهمه که به سرعت بفهمه کار شما چیه، موضوع سایت تان چیه و آیا سایت شما میتواند به او کمک کند تا راه حل مشکل خود را در سایت شما پیدا کند؟

به همین خاطر سعی کنید اولا موضوع مشخصی برای سایت خود انتخاب کنید، منوی سایت تان را به درستی طراحی کنید تا بازدید کننده بتواند راهش ا در سایت شما پیدا کرده و به راحتی به تمام سایت تان دسترسی داشته باشد.

مشخص کردن موضوع و کاری که سایت تان انجام میدهد در این مرحله بسیار مهم است، پس از قرار دادن مطالب بی ربط و مختلف خودداری کنید.

یک موضوع دقیق مشخص کنید و در یک الی سه جمله توضیح دهید که سایت شما چه کار میکند.

همچنین محتوای سایت تان هم بسیار مهم است، پس سعی کنید از عناوین جذاب برای محتوای سایت خود استفاده کنید تا او را ترغیب به خواندن کنید.

زمانی که بازدید کننده مقالات سایت شما را میخواند یا فیلم هایی که در سایت خود قرار داده اید را میبیند کم کم با کسب و کار یا سایت شما آشنا شده و وارد مرحله دوم قیف فروش میشود.

ایجاد علاقه مندی در بازدید کننده:
در این مرحله بازدید کننده دقیقا میداند سایت شما چیست و چه کار میکند، اگر محتوای مناسب و ارائه دهنده راه حل با توجه به نیاز مخاطب در سایت خود ارائه دهید، میتوانید به راحتی علاقه مندی و اعتماد او را جذب کنید.

در این مرحله میتوانید یک فایل رایگان مثل یک فیلم رایگان آموزشی یا فایل PDF مناسب و البته کاربردی در اختیار او قرار دهید، که برای دانلود یا دسترسی به این فایل ها کاربر باید عضو سایت شما شود یا ایمیلش را وارد کند تا بتواند آن فایل را دریافت کند.

اگر فایلی که در اختیار او قرار میدهید مناسب و جذاب باشد، میتوانید به راحتی ایمیل او را دریافت کرده و بازدید کننده را به سایت خود و خدماتی که ارائه میدهید علاقه مند کنید.

مهمترین قسمت قیف فروش برای ایجاد علاقه مندی، محتوای جذاب، اختصاصی و کاربردی ای است که در سایت خود تولید کرده اید، پس حتما روی تولید محتوای سایت خود تمرکز ویژه ای داشته باشید.

مرحله تصمیم گیری:
در این مرحله میتوانید با استفاده از ایمیل مارکتینگ و فرستادن ایمیل به لیست ایمیل خود، محصولات و خدمات تان را معرفی کنید. اگر توانسته باشید با استفاده از محتوای سایت تان، مخاطب را به کسب و کارتان علاقه مند کرده باشید، میتوانید با استفاده از ایمیل مارکتینگ و معرفی محصولات و خدمات تان او را برای خرید ترغیب کنید.

دقت داشته باشید که استفاده از ایمیل مارکتینگ به هیچ عنوان نباید جنبه اسپم کردن و تبلیغ دائمی محصولات و خدمات را داشته باشد.

یکی از مهمترین کاربردهای ایمیل مارکتینگ برقراری ارتباط موثر با مخاطب است، یکی از روش های ایجاد این ارتباط با استفاده از ایمیل مارکتینگ، فرستادن ایمیل های آموزشی است.

سعی کنید به ازای هر ۳ ایمیل آموزنده یک ایمیل تبلیغات محصولات و خدمات مرتبط ارائه دهید.

با استفاده از ایمیل های آموزنده میتوانید گام دوم قیف فروش یعنی علاقه مندی را در مخاطب هدف خود ایجاد کرده و سپس با ارسال ایمیل های معرفی محصولات یا ارائه تخفیفات او را برای تصمیم گیری خرید ترغیب کنید.

ایجاد تخفیف هایِ زمانی و برای مدت محدود یا برای تعداد افراد محدود، هدایای ویژه در کنار محصولات و خدمات، یا محدودیت جایگاه برای خرید محصولات و خدمات میتواند احساس اضطرار برای خرید را در مخاطب ایجاد کرده و او را به سمت تصمیم گیری سریعتر هدایت کند.

دقت داشته باشید که به هیچ عنوان دائما برای محصولات و خدمات خود تخفیف قرار ندهید، زمانی که برای مناسبت خاص یا هر چند وقت یک بار برای محصولات تان تخفیف قائل شوید، ترغیب مخاطب برای خرید محصول و خمات بیشتر خواهد شد.

زیرا میداند دیگر به این زودی ها چنین تخفیفی را از شما دریافت نخواهد کرد.

انجام عمل خرید:
در نهایت زمانی که بازدید کننده محصولات و خدمات شما را خریداری کرده یا آن را به سبد خرید خود اضافه کرد، وارد مرحله نهایی قیف فروش تان خواهد شد.

اینجاست که باید با ساده سازی فرآیند خرید، کار او را آسان تر کرده و شک و تردید ها را از بین ببرید.

وب سایت و قیف فروش کسب و کار شما وظیفه اصلیش این است که این ۴ مرحله رو انجام بده تا بازدید کننده ای که وارد سایت تان میشود، به مرحله چهارم یعنی انجام عمل خرید رسیده و تبدیل به مشتری شما شود.

این کار رو شما با استفاده از محتوای مفید و ارزشمندی که در سایت خود ایجاد میکنید، انجام میدهید، در واقع محتوای سایت و محصول و خدماتی که ارائه میدهید جزو عناصر اصلی این قیف فروش هستند.

پس بعد از اینکه سایت و محتوای آن را ایجاد کردید، باید محصول یا سرویسی رو ارائه بدین که بتونه نیاز اصلی مخاطب هدفتون رو برآورده کنه.

در مرحله دوم شما باید محصولی برای فروش داشته باشید یا اینکه با توجه به مهارت ها و تجربیاتی که دارید باید بتونید خدماتی رو به مخاطب هدف ارائه بدین.

دقت داشته باشید که محصول لزوما یک محصول فیزیکی نیست بلکه محصولات قابل دانلود به صورت آنلاین مثل پکیج های آموزشی، نرم افزارها، اپلیکیشن ها و هرگونه فایلی که قابل ارائه به صورت آنلاین باشه میتونه محصول شما باشه.

پس به صورت خلاصه مرحله دوم شامل ساخت سایت، تولید محتوا و ساخت و ارائه محصول به بازدید کننده هدف است.

قدم سوم تست و ارزیابی وب سایت و محصول ارائه شده است.

در این مرحله شما باید شروع کنید به افزایش بازدید کننده سایت، تا بتونید با استفاده از قیف فروشی که ایجاد کرده اید ببینید چند درصد از بازدید کنندگان سایت تان به مشتری تبدیل شده و محصول شما رو خریداری میکنند؟

با استفاده از روش های مختلف میتونید بازدید سایتتون رو افزایش بدین، اما هدف شما اینجا فقط افزایش بازدید سایت نیست، بلکه هدف این است که تا میتوانید نظر و فیدبک از بازدید کنندگان و مشتریان خود دریافت کنید.

این فیدبک ها به شما کمک میکنه تا بتونید میزان فروش و محبوبیت محصول یا خدماتی که ارائه میدهید را تست و ارزیابی کرده و ببینید کسب و کارتان چطور عمل میکند؟

آیا قیف فروش تان میتواند وظیفه اصلی که همان تبدیل بازدید کننده به مشتری است را به خوبی انجام دهد؟

آیا محتوای سایت تان برای بازدید کنندگان مفید است؟ روزانه چه تعداد کامنت یا نظر در مطالب سایت خود دریافت میکنید؟

اکثر بازدید کنندگان چه سوالاتی از شما میپرسند یا مشکلات اصلی آن ها چیست؟

آیا محصولات تان برای آن ها مفید بوده؟ آیا توانسته راه حل خوبی را به آن ها ارائه دهد؟

آیا بازدید کنندگان پیشنهاد یا انتقادی نسبت به سایت تان دارند؟

همه این موارد و پاسخ به این سوالات به شما کمک میکند تا وارد مرحله چهارم کسب و کارتان شوید یعنی…

چهارمین قدم، بهبود و گسترش کسب و کار آنلاین است.

در چهارمین مرحله شما با استفاده از نظرات و فیدبک هایی که در مرحله قبل به دست آورده اید میتونید در محصول و خدماتی که ارائه میدهید تغییراتی ایجاد کرده و آن را متناسب با نیاز مخاطبان هدف تان، بهبود دهید.

هدف شما در مرحله چهارم ایجاد بهبود و تغییرات لازم در سایت، محتوا، قیف فروش و محصولات و خدمات است.

راه اندازی کسب و کار در 4 مرحله

در این مرحله شما کم کم کسب و کار و محصولتون رو با نیاز بازار منطبق میکنید و مسیر پیشرفت و گسترش کسب و کارتون رو طی خواهید کرد.

علاوه بر این با استفاده از روش ها و تکنیک های مختلف بازاریابی اینترنتی میتوانید در این مرحله به فکر افزایش فروش و سود خود باشید یا در صورت نیازِ بازار، محصولات و خدمات بیشتر و جدید تری را به مخاطبان هدف خود ارائه دهید.

در این مرحله میتوانید به فکر سیستماتیک کردن کسب و کار خود باشید و انجام کارهای تکراری را به دیگران واگذار کرده و یا تیمی از افراد را تشکیل داده و کم کم کسب و کار آنلاین خود را گسترده تر و حرفه ای تر اداره کنید.

متاسفانه اشتباهی که اکثر افراد در راه اندازی کسب و کار آنلاین انجام میدهند این است که قبل از اینکه شروع کنند، خود را درگیر مسائل مرتبط با مرحله چهارم میکنند، در حالی که شما تنها زمانی میتوانید به این مرحله رسیده و روی آن تمرکز کنید که حداقل مراحل قبلی را طی کرده باشید، به اندازه کافی بازدید کننده داشته باشید، حداقل چند فروش داشته باشید و قیف فروش و سایت کارآمدی را ایجاد کرده باشید.

شاید با خودتون بگید این کارها نیاز به زمان و تلاش زیادی دارد اما فراموش نکنید که…

میلیونر شدن یک شبه امکان ندارد.

متاسفانه خیلی از افراد با تصور کسب درآمد بالا و با کمترین تلاش شروع به راه اندازی کسب و کار اینترنتی میکنند. اما فراموش نکنید که کسب و کار اینترنتی هم مثل هر بیزنس دیگری نیاز به زمان و تلاش و کمی صرف هزینه دارد و نمیتونید توقع داشته باشید که بدون هر گونه هزینه ای یا بدون هیچ گونه تلاشی و فقط با روزی دو ساعت میتونید لب ساحل بشینید و پول پارو کنید.

راه اندازی کسب و کار اینترنتی با کمترین هزینه

متاسفانه در مورد کسب درآمد از اینترنت این تصور اشتباه در تبلیغات ایجاد شده که کسب درآمد اینترنتی یا کسب و کار آنلاین یعنی به دست آوردن پول زیاد در مدت زمان کوتاه و البته به راحتی آب خوردن!

برای اینکه کسب و کار موفقی داشته باشید بارها گفته شده که باید با دید بلند مدت وارد این راه شده و صبر داشته باشید و در عین حال از یک برنامه و استراتژی درست برای راه اندازی کسب و کار خود استفاده کنید.

داشتن یک ایده خوب و راه اندازی یک سایت حول آن ایده به تنهایی موفقیت کسب و کارتان را تضمین نخواهد کرد.

باید هر ۴ مرحله ای که در فوق گفته شد رو به ترتیب اجرا کرده و در هر مرحله کارهای لازم را انجام دهید و نگران مراحل بعدی نباشید.

تمرکز داشته باشید و سعی نکنید چندین کار رو همزمان انجام دهید، قدم به قدم جلو بروید و از اولین مرحله و مهمترین اون یعنی انتخاب موضوع مناسب شروع کنید.

زمانی که از موفقیت و سود دهی موضوع مورد نظر مطمئن شدید و تحقیقات و برسی های لازم رو انجام دادید، سایت و محتوای آن را ایجاد کرده و وارد مرحله تست و ارزیابی شوید.

در نهایت با استفاده از فیدبک هایی که دریافت میکنید، کسب و کار خود را بهبود و گسترش دهید.

به هیچ عنوان نا امید نشوید، یکی از مهمترین علت های شکست بسیاری از کسب و کارها به خصوص وب سایت ها و کسب و کارهای آنلاین این است که مدتی کار رو شروع میکنند و چون نتیجه دلخواه رو نمیگیرند متاسفانه کسب و کار خود را نصفه کاره رها کرده و زود نا امید میشوند.

متاسفانه اشتباه این افراد اولا رویکرد کسب درآمد سریع از کسب و کار آنلاین است و به همین دلیل زود نا امید میشوند، مهمتر از آن انتخاب بازار و موضوع نا مناسب برای کسب و کار است.

اگر موضوع و بازار هدف درستی را برای کسب و کار خود انتخاب نکنید مهم نیست محصول یا سرویسی که ارائه مدهید چقدر عالی باشد، یا چقدر هزینه تبلیغات خود کنید، باز هم با شکست مواجه خواهید شد.

پیروی از سیستم درست و داشتن یک برنامه صحیح، دید بلند مدت، تلاش و صبر و از همه مهمتر انتخاب بازار هدف درست و آشنایی کامل با نیاز بازار، میتوانند مهمترین عوامل موفقیت کسب و کار شما باشند.

جمع بندی…

دقت داشته باشید که برای راه اندازی یک کسب و کار موفق و سود آور باید هر کدام از مراحل گفته شده را به ترتیب انجام داده و مشخص کنید که در حال حاضر در کدام مرحله قرار دارید، زمانی که شما هنوز در مرحله پیدا کردن موضوع مناسب برای کسب و کارتان هستید فکر کردن و تمرکز روی موضوعات و مسائل مرتبط با مرحله چهارم بی فایده و بی ارزش است و تنها وقت شما را گرفته و سردرگم تان خواهد کرد.

هر مرحله را به ترتیب جلو رفته و تمرکز خود را تنها روی همان مرحله بگذارید، بعد از تکمیل آن مرحله میتوانید به سراغ اقدامات لازم برای مرحله بعد بروید.

فراموش نکنید هر چقدر هم اطلاعات تان در مورد موضوعی بالا باشد، تا زمانی که کاری انجام ندهید وشروع نکنید، هیچ نتیجه ای نخواهید گرفت.

پس باید اقدام کنید تا نتیجه بگیرید و صرفا با مطالعه نمیتونید رویای کسب و کار آنلاین رو به واقعیت تبدیل کنید.

کارنوین

سایت کارنوین به شما کمک میکند تا کسب و کار اینترنتی خود را همین امروز راه اندازی کنید. شما با یادگیری مهارت های دیجیتال مارکتینگ میتوانید با هر سرمایه و امکاناتی که در اختیار دارید، کسب درآمد اینترنتی مطمئنی داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا