سئو

لینک دهی داخلی چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

لینک دهی داخلی به زبان خیلی ساده یعنی زمانی که از یک صفحه سایت تان به صفحه دیگر در همان سایت لینک میدهید.

با استفاده از لینک دهی داخلی میتونید بازدید کنندگان را علاوه بر اینکه مدت زمان بیشتری در سایت خود نگه میدارید، آن ها را به دیگر مطالب و مقالات موجود در سایت تان نیز ارجاع دهید.

همچنین لینک دهی داخلی دسترسی به دیگر قسمت های سایت را برای بازدید کنندگان آسان تر خواهد کرد.

در ادامه این مطلب قصد داریم تا با نحوه اجرا و پیاده سازی لینک دهی داخلی در سایت بیشتر آشنا شده و با اجرای صحیح آن شاهد تأثیرات عالی لینک دهی داخلی باشیم.

مزایا و اهمیت استفاده از لینک دهی داخلی

قبل از هر چیز بگذارید تا ببینیم دلیل اهمیت و مزیت لینک دهی داخلی در سایت چیست؟

کاهش نرخ خروج از سایت

اگر یادتان باشد در مطلبی در سایت کارنوین با عنوان “روش های افزایش مشارکت کاربران” گفته شد که باید سعی کنیم تا به نحوی نرخ خروج کاربران از سایت را کاهش دهیم،

یکی از بهترین راه کارها برای کاهش نروخ خروج یا همان Bounce Rate استفاده از لینک دهی داخلی است.

نرخ خروج

نرخ خروج یعنی زمانی که بازدید کننده ای وارد سایت شما میشود بعد از دیدن یک صفحه از سایت تان خارج شود.

به عنوان مثال زمانی که نرخ خروج سایت شما ۷۰ درصد باشد یعنی از هر ۱۰۰ بازدید کننده ای که وارد سایت میشود، ۷۰ نفر آن ها بعد از دیدن فقط یک صفحه، از سایت شما خارج میشوند.

نرخ خروج یکی از شاخص های مهم و تاثیر گذار در رتبه سایت از لحاظ سئو می باشد.

با استفاده از لینک دهی داخلی میتوانید بازدید کنندگان را تشویق به مشاهده دیگر صفحات سایت خود کرده و به این روش نرخ خروج را تا حدودی کاهش دهید.

افزایش بازدید صفحات

دقت داشته باشید که بازدید صفحات را با تعداد بازدید کننده سایت خود اشتباه نگیرید.
بازدید صفحات یعنی تعداد صفحاتی که هر بازدید کننده بعد از ورود به سایت تان مشاهده میکند. به عنوان مثال ممکن است یک بازدید کننده تنها یک صفحه از سایت را مشاهده کند در حالی که دیگری ۳ یا ۴ صفحه را بازدید کند.

افزایش بازدید از صفحات نیز به چند دلیل اهمیت دارد، یکی اینکه باعث افزایش رتبه سایت تان در الکسا خواهد شد، دوم اینکه نرخ خروج سایت تان کاهش پیدا خواهد کرد و در نهایت یکی از مزیت های آن برای سایت هایی است که از طریق مکان های تبلیغاتی کسب درآمد میکنند.

هر چه تعداد بازدید صفحات سایت تان افزایش یابد به همان نسبت نیز تعداد نمایش تبلیغات در سایت تان افزایش داشته و میتوانید نرخ بیشتری برای نمایش به ازای مشاهده و کلیک روی تبلیغات ( CTR) در سایت خود تعیین کنید.

استفاده از لینک دهی داخلی و یا نمایش مطالب مرتبط در پایان پست های وبلاگ سایت میتواند به این امر کمک کند.

انتقال پیج رنک به دیگر مطالب و صفات سایت

همانطور که میدانید یکی از فاکتورهای مهم برای افزایش رنک و رتبه سایت تعداد بک لینک هایی است که به سایت شما داده میشود.

انتقال پیج رنک

حالا زمانی که برگه ای از سایت دارای تعداد بالایی از بک لینک باشد و پیج رنک بالایی داشته باشد با استفاده از لینک دهی داخلی میتوانید این رتبه و رنک را به دیگر صفحات سایت تان نیز انتقال دهید.

به این ترتیب دیگر صفحات سایت نیز میتوانند از قدرت و رتبه برگه های برتر بهره ببرند.

هدایت بازدید کنندگان به مطالب قدیمی تر

زمانی که تعداد زیادی مطلب در سایت خود داشته باشید و سایت یا وبلاگ تان را با مطالب مختلف به روز رسانی کنید، بالطبع مطالب قدیمی تر دیگر جلوی چشم بازدید کنندگان نبوده و به این ترتیب ترافیک و بازدید از این صفحات کاهش پیدا خواهد کرد.

با استفاده از لینک دهی داخلی میتوانید بازدید کنندگان را به مطالب قدیمی تر که آرشیو شده اند هدایت کرده و از خاک خوردن این مطالب در سایت خود جلوگیری کنید.

چگونه لینک دهی داخلی را شروع کنیم؟

همین که بیایید و هر مطلب یا متنی در سایت خود را به مطالب دیگر لینک دهید کافی نیست، لذا باید با یک استراتژی مشخص و همچنین رعایت نکاتی این کار را انجام دهید.

در ادامه با نحوه استفاده و اجرای موثر لینک دهی داخلی در سایت آشنا خواهید شد.

تعداد زیادی مطلب در سایت خود داشته باشید.

اولین گام برای اجرا و استفاده صحیح از لینک دهی داخلی، تولید محتوا است.

بنابراین سعی کنید تعداد مطالب موجود در سایت خود را افزایش دهید.
یکی از بهترین راه کارها این است که با توجه به تصویر زیر استراتژی لینک دهی داخلی را به کار ببرید.

استراتژی لینک دهی داخلی

همانطور که در تصویر فوق مشاهده میکنید سه مطلب اساسی در سایت خود داریم که با رنگ قرمز مشخص شده اند، هر کدام از این سه مطلب، خود میتواند به سه یا تعداد بیشتری مطلب مرتبط دیگر لینک شوند.

دقت داشته باشید که ۳ مطلب اساسی یعنی مطالبی جامع و شامل جزئیات فراوان درباره موضوع مقاله.

بعد از آنکه مطلب اساسی را نوشتید، باید سه مقاله مرتبط برای هر کدام از سه مطلب اساسی خود بنویسید، این مطالب میتوانند خلاصه تر و دارای جزئیات کمتری باشند.

سپس از هر کدام از این سه مطلب نیز به مقاله اساسی مرتبط با آن لینک دهید.

با نوشتن چند مطلب اساسی در سایت تان و استفاده از روش گفته شده برای لینک دهی میتوانید از لینک دهی داخلی به طور موثرتری بهره ببرید.

از لینک دهی داخلی برای برگه ها و پست ها استفاده کنید.

در وردپرس نوشته و برگه به ظاهر تفاوتی با هم ندارند، اما در واقع برگه هایی چون درباره ما و تماس با ما صفحات یا همان برگه های سایت هستند در حالی که مطالبی که در طول هفته در وبلاگ خود منتشر می کنید یا همان پست های وبلاگ تان نوشته های سایت تان است.

لازم است که لینک دهی داخلی را تنها به پست ها یا نوشته های سایت محدود نکرده و برای برگه های سایت نیز از آن استفاده کنید.
میتوانید به راحتی پست ها یا برگه های سایت تان را به یکدیگر لینک دهید.

مثلا میتوانید برگه ای با عنوان منابع در سایت خود ساخته و سپس مهمترین مطالب سایت خود را در این برگه لینک دهید، در واقع به این روش دارید از برگه ای در سایت تان به پست های موجود در سایت لینک میدهید.

یا میتوانید این کار را به صورت برعکس نیز انجام دهید.

لینک دهی داخلی

مثلا از پست های خود به برگه های سایت لینک دهید، مثلا میتوانید در پست های سایت خود به برگه درباره ما یا تماس لینک دهید.

برگه ها یا پست های با رتبه بالا تر را به مطالب با رتبه کمتر لینک دهید.

همانطور که در این مطلب نیز به آن اشاره شد، یکی از مزایای استفاده از لینک دهی داخلی این است که میتوان از قدرت برگه های با رنک بالاتر استفاده کرده و آن را به برگه ها و مطالب با رتبه های پایین تر نیز انتقال داد.

برای این منظور سعی کنید مطلب پر طرفدار و با رتبه بالای خود را پیدا کرده و سپس از این برگه ها یا پست ها به دیگر مطالب خود لینک دهید.

از متن مناسبی برای لینک دهی داخلی استفاده کنید

استفاده از متن لنگر یا anchor text مناسب در لینک دهی داخلی اهمیت به سزایی دارد. متنی را که لینک دار میکنید به آن متن لنگر گفته میشود.

به عنوان مثال در همین مقاله ما چندین بار عبارات و کلمات مختلف را به مطالب مرتبط با آن لینک دادیم. به این عبارات لینک شده متن لنگر گفته میشود.

التبه دقت داشته باشید که سعی نکنید دائما کلمات کلیدی مختلف موجود در متون خود را به این روش لینک دار کنید زیرا زیاده روی در این کار از نظر گوگل اسپم تلقی میشود.

بهتر است برخی از متون مرتبط با مطالب خود را لینک دار کنید و اجازه دهید این کار سیر طبیعی داشته و از لینک دار کردن تمام کلمات کلیدی متون خود خودداری کنید.

برگه ها و پست های با موضوع مشابه را به هم لینک کنید.

همواره سعی کنید مطالب و برگه های مرتبط به هم را لینک دار کنید، مثلا عبارت طراحی لوگو را به هیچ عنوان به مطلب غیر مرتبطی چون ” آموزش ساخت سایت با وردپرس ” لینک نکنید.

باید سعی کنید همیشه مطالبی را به هم لینک کنید که به یکدیگر مرتبط هستند.

این مورد به خصوص در مورد سایت هایی که موضوعات مختلف و زیادی را پوشش میدهند بسیار حائز اهمیت است.

برای این کار میتوانید از استراتژی گفته شده در تولید محتوا برای استفاده از لینک دهی داخلی که در بالا به آن اشاره شد استفاده کنید.

در استفاده از لینک دهی داخلی زیاده روی نکنید.

با وجود تمام مزایایی که برای استفاده از لینک دهی داخلی گفته شد به هیچ عنوان در این کار زیاده روی نکرده و تمام مطالب و متون خود را پر از تعداد زیاد و بیشمار لینک به دیگر مطالب و پست های تان نکنید.

البته اینکه حداکثر چه تعداد لینک در یک مطلب میتوانید بگنجانید دقیقا مشخص نیست، اما به عنوان یک قانون کلی گفته میشود که بهتر است بیش از ۱۰۰ لینک در یک صفحه نداشته باشید.

شاید بگویید ۱۰۰ تا لینک خیلی زیاده، اما اگر مطلبی که می نویسید بسیار طولانی و پر از جزئیات و توضیحات فراوان در مورد موضوع اصلی مطلب باشد، آن گاه ۱۰۰ لینک آنقدرها هم زیاد نخواهد بود.

اما اگر مطلبی که می نویسید بیش از ۱۰۰۰ یا ۲۰۰۰ کلمه نیست، به هیج عنوان سعی نکنید تا هر طور شده ۱۰۰ لینک را در این مطلب بگنجانید.

بهتر است به نسبت مطلبی که می نویسید و طول آن از لینک دهی داخلی به صورت کاملا اصولی استفاده کنید.

کارنوین

سایت کارنوین به شما کمک میکند تا کسب و کار اینترنتی خود را همین امروز راه اندازی کنید. شما با یادگیری مهارت های دیجیتال مارکتینگ میتوانید با هر سرمایه و امکاناتی که در اختیار دارید، کسب درآمد اینترنتی مطمئنی داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا