راه اندازی سایت

۹ راه برای افزایش چشمگیر مشارکت کاربران در سایت

اگر بازدید کنندگان تنها وارد سایت شما شده و بعد از مدت کمی حتی کمتر از یک دقیقه فورا از سایت تان خارج شوند باید بگوییم بهتره یک تجدید نظر در سایت خود و محتوای آن بکنید.

یکی از مهمترین فاکتورهای موفقیت هر سایت و یا وبلاگی مشارکت بازدید کنندگان در آن سایت هست. چنانچه مشارکت بازدید کنندگان سایت شما افزایش داشته باشد، مطمئن باشید که فروش تان هم بیشتر خواهد شد که خب مسلما منجر به افزایش درآمد صاحب سایت میشود.

در این مطلب به شما یاد میدیم که چطور میتونید با استفاده از ۹ روش گفته شده در ادامه، مشارکت و ماندگاری بازدید کنندگان رو در سایت خود افزایش دهید.

چرا مشارکت کاربران در سایت اهمیت دارد؟

همانطور که گفته شد یکی از مهمترین دلایل آن ماندگاری بیشتر در سایت و افزایش احتمال فروش شما و درآمدتان خواهد بود، اما گذشته از آن موارد دیگری نیز در این مورد دخیل هستند.

نرخ خروج سایت

نرخ خروج سایت یا Bounce rate یعنی درصدی از بازدید کنندگان که تنها پس از مشاهده یک صفحه در سایت شما آن را ترک میکنند.

ممکن است آنها مطلب مورد نظرشان را در سایت شما پیدا کرده باشند و تنها با خواندن آن یک صفحه به پاسخ رسیده باشند و یا به هر دلیلی بدون آنکه در سایت تان بگردند و صفحات دیگر را مشاهده کنند آن را ترک میکنند.

نرخ خروج از سایت

نرخ خروج از نظر گوگل برای هر سایت اهمیت به سزایی دارد، در صورتی که نرخ خروج سایت شما بیشتر از ۷۰ درصد باشد نشان دهنده آن است که از هر ۱۰۰ نفر که وارد سایت شما میشود ۷۰ نفر بدون مشاهده صفحات دیگر آن را ترک میکنند، بنابرین هر چه این رقم بالاتر باشد، از محبوبیت سایت تان نزد گوگل خواهد کاست.

پس اهمیت افزایش مشارکت کاربران در سایت برای کاهش نرخ خروج بسیار موثر بوده و با استفاده از روش های گفته شده در این مطلب میتوان این نرخ خروج را کاهش داد، البته برای کاهش نرخ خروج از سایت روش های متعدد بسیاری وجود دارد، که افزایش مشارکت کاربران یکی از آنهاست.

۱٫ استفاده از پاراگراف های کوتاه

به نظر شما مطالب کدام عکس راحت تر خوانده میشود؟ تصویر اول یا دوم؟

متن بدون پاراگراف بندی
متن با پاراگراف بندی

مسلما مطالب تصویر دوم بسیار خوانا تر بوده و کمتر چشم را خسته میکند.
خواندن مطالب طولانی در قالب پاراگراف های طولانی و پر از جمله، آن هم روی صفحه مانیتور یا در گوشی و تبلت بسیار خسته کننده است.

همیشه سعی کنید در متن و محتوای مطالب سایت تان از پاراگراف های کوتاه استفاده کنید، نهایت سه تا چهار جمله کافی خواهد بود.

استفاده از فضاهای خالی در بین پاراگراف ها و گاهی هم استفاده از تصاویر میتونه بسیار به افزایش خوانایی مطالب سایت کمک کنه.

هیچ کس دوست نداره وارد سایتی بشه که پر از پاراگراف های طولانی و نوشته های درهم و برهم هست. مطمئن باشید در ظرف کمتر از ۱۰ ثانیه از اون سایت خارج میشه.

پس استفاده از پاراگراف های کوتاه ۳ یا ۴ جمله ای و همچنین فضاهای خالی بین پاراگراف ها را فراموش نکنید.

۲٫ لینک دهی داخلی

استفاده از لینک دهی داخلی نه تنها به بهینه سازی سایت شما برای موتور های جستجو کمک میکنه، بلکه باعث کاهش نرخ خروج از سایت هم خواهد شد.
لینک دهی داخلی یعنی چی؟

استفاده از لینک دهی داخلی

یعنی اینکه شما یکی از Anchor Text ها یا عبارت یا کلمات موجود در متن نوشته های تان را لینک میکنید به یک مطلب دیگه ای که مرتبط با اون هست، به عنوان مثال در خط بالا ما عبارت ” بهینه سازی برای موتور های جستجو ” رو لینک کردیم به مطلبی مرتبط با بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو در سایت کارنوین.

این یک مثال خوب از لینک دهی داخلی در ساختار متن و محتوای مطالب سایت هست.
روش دیگه این هست که در بین برخی از پاراگراف های مطلب از جعبه ای با عنوان ” در همین رابطه بخوانید” مانند زیر استفاده کنید.

همانطور که میبینید میتونید از این روش برای معرفی و لینک کردن به دیگر مطالب سایت خود که مرتبط با پارگراف فعلی هست استفاده کنید.

به این ترتیب بازدید کنندگان رو مشتاق میکنید تا از دیگر مطالب سایت هم دیدن کنند و با ماندگاری بیشتر، باعث کاهش نرخ خروج از سایت و افزایش مشارکت کاربران خواهید شد.

نکته مهم این که، سعی کنید از این دو روشِ گفته شده بیش از حد استفاده نکنید. نهایت دو الی سه لینک داخلی در متن و یک بار استفاده از روش ” در همین رابطه” کافی خواهد بود.

اگر مطالبتون طولانی و بیشتر از ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ کلمه هست میتونید دو تا سه بار از روش مطالب مرتبط در داخل متن استفاده کنید.

۳٫ سرعت بارگذاری صفحات سایت را کاهش دهید.

یکی از مهمترین فاکتور هایی که به بهبود نرخ خروج سایت شما کمک بسیاری خواهد کرد و در عین حال باعث محبوبیت سایت شما از دید گوگل خواهد شد، سرعت بارگذاری صفحات سایت است.

اگر سایت شما نیاز به مدت زمان طولانی برای لود شدن دارد مطمئن باشید که نرخ خروج سایت تان هم افزایش پیدا خواهد کرد.

چه کسی دوست دارد مدت طولانی برای دیده شدن یک سایت صبر کند؟ در حالیکه میتواند راه حل خود را در جای دیگر پیدا کند.

سرعت سایت

معمولا سرعت بارگذاری صفحه ای که دارای متن است سریعتر از صفحه ای با تعداد زیادی تصویر هست، بنابراین سعی کنید از عکس در اندازه مناسب و ترجیحا از فرمت GIF استفاده کنید، همچنین برای هر متن بیش از ۱ یا ۲ عکس استفاده نکنید.

اگر سایت تان را با وردپرس راه اندازی کرده باشید، افزونه های بسیاری هستند که به افزایش سرعت سایت شما کمک میکنند، یکی از بهترین افزونه هایی که میتوانید استفاده کنید افزونه WP Super Cache میتواند به افزایش سرعت شما کمک بسیاری کند.

برای آنکه بدانید سایت شما سرعت مناسبی دارد یا خیر میتوانید به این سایت مراجعه کنید. این سایت به شما نشان میدهد که سرعت لود سایت تان چقدر است و با توجه به آن امتیاز داده و همچنین برای افزایش سرعت سایت تان به شما راه کارهایی هم پیشنهاد میدهد.

۴٫ سبک نگارش مناسبی برای سایت و مخاطبان تان انتخاب کنید.

همیشه سعی کنید از یک سبک نگارش متناسب با موضوع سایت تان و همچنین مخاطبان آن استفاده کنید.
میتوان گفت دو نوع سبک نگارش وجود داره، یکی خودمانی، گرم و دوستانه، و دیگری سبک نگارش کاملا رسمی.

اینکه از کدام سبک استفاده کنید کاملا بستگی به مخاطبان و همچنین موضوع سایت تان دارد.

چنانچه سایتی آموزشی دارید و یا سایت تفریحی، یا سایتهایی مرتبط با تناسب اندام و سلامتی و موضوعات مشابه، میتوان از سبک دوستانه و صمیمی استفاده کرد.

اما اگر سایتی برای یک کسب و کار اینترنتی ارائه دهنده خدمات و فروش محصولات و یا سایتی برای یک شرکت بزرگ یا کوچک دارید بهتر است از سبک رسمی استفاده کنید.

بسیار مهم است که حوزه فعالیت خود و همچنین نیازِ مخاطبان تان را بشناسید تا سبک نگارشی مناسب آن انتخاب کنید.

سبک نگارش مناسب با موضوع سایت و همچنین مخاطبان تان میتواند به برقراری رابطه ای درست بین شما و بازدید کننده کمک بسیاری کرده و به این ترتیب آن ها را برای خواندن مطالب سایت مشتاق کند.

یک مثال خوب، مطالبی است که در سایت بامیلو میتوانید بخوانید. برخی از نویسندگان این سایت با استفاده از لحنی دوستانه و گاهی با چاشنی طنز، توانسته اند به راحتی با خوانندگان خود ارتباط برقرار کنند.

۵٫ شلوغش نکنید.

استفاده از لینک باکس های متعدد در بالا و پایین صفحات سایت، بیش از ۱۰ تبلیغ چشمک زن در کناره های سایت و پایین و گوشه و کنار که حتی گاهی خواندن برخی مطالب را دشوار میکند، باز شدن چندین و چند پاپ آپ و تبلیغ، واقعا کلافه کنندس، این کارها نه تنها درآمد شما را افزایش نخواهد داد بلکه به هیچ عنوان حرفه ای نیست.

متاسفانه این روزها وارد بیشتر سایتهای فارسی زبان که میشوی پر است از تبلیغ و پاپ آپ.
این کارها فقط باعث سردرگمی خواننده و در برخی موارد باعث تنفر نسبت به آن سایت خواهد شد.

بهتر است سایت تان و کناره های آن را با انواعِ ابزارک ها، لینک ها و تبلیغات نامرتبط و چشمک زن پر نکنید. شما باید کاری کنید تا توجه و تمرکز بازدید کننده تنها بر متن و آنچه میخواهید، باشد.

تا جایی که امکان دارد برای درآمد زایی از پاپ آپ های تبلیغاتی استفاده نکنید. همچنین اگر میخواهید تبلیغاتی در سایت تان قرار دهید حد الامکان از تصاویر استاتیک استفاده کنید و نه از بنر های رنگارنگ و چشمک زن، بیشتر از ۲ و نهایت ۳ تبلیغ نیز استفاده نکنید.

۶٫ در پایان هر مطلب فرم اشتراک خبرنامه قرار دهید.

یکی از بهترین روشها برای افزایش مشارکت کاربران استفاده از فرم اشتراک است.
میتوانید در پایان هر مطلب خود یک فایل رایگان برای دانلود قرار داده و به این تریتب از کاربران بخواهید تا برای دریافت آن فایل رایگان ایمیل شان را وارد کنند.

این روش نه تنها باعث افزایش مشارکت کاربران خواهد شد، بلکه به این ترتیب میتوانید در آینده هرگاه مطلب جدیدی در سایت تان گذاشتید از طریق ایمیل به آن ها اطلاع داده و باعث افزایش بازدیدِ سایت خود شده یا حتی از آن برای افزایش درآمد خود و فرستادن تخفیف های محصولات و خدمات خود استفاده کنید.

به این روش میتوانید لیستی از ایمیل های بازدید کنندگان خود ساخته و آن ها را از دست ندهید.
میتوان یک فایل PDF رایگان مرتبط با موضوع سایت تان ساخته و آن را به صورت رایگان برای دانلود گذاشته و به این شکل یک فرم دریافت فایل به ازای ایمیل در پایان مطالب تان قرار دهید.

۷٫ نمایش مطالب مشابه در پایان هر مطلب

همانطور که در روش شماره ۲ هم گفته شد استفاده از لینک دهی داخلی به دیگر مطالب مرتبط سایت تان میتواند روش مناسبی برای کاهش نرخ خروج بازدید کنندگان بوده و همچنین باعث افزایش مشارکت کاربران در سایت شما شود.

علاوه بر روش گفته شده در شماره ۲ میتوان از نمایش مطالبِ مرتبط و یا مشابه در پایان هر مطلب نیز استفاده کرد.

بازید کنندگان سایت شما وقتی مطلبی را خوانده و به پایان آن میرسند معمولا ناخودآگاه به چند روش عمل میکنند، اگر فرم اشتراکی در پایان مطلب باشد و چیزی با ارزش ارائه دهید، عضو آن میشوند و یا منتظرند ببینند آیا مطلب مفید دیگری مرتبط با آنچه دنبالش هستند در سایت تان موجود هست و یا بهتر است روی دکمه بازگشت کلیک کرده و از سایت خارج شوند.

با استفاده از نمایش مطالب مرتبط در پایان مطالب خود میتوانید آن ها را مدت بیشتری در سایت خود نگه دارید.

میتوان این کار را دستی انجام داد اما افزونه های برای این کار موجود هستند که به شما کمک میکنند تا مطالب مرتبط و یا مشابه را در پایان هر مطلب از سایت نمایش دهید.

اغلب تم ها یا پوسته های وردپرس این قابلیت را دارند ولی میتوان از افزونه های مختلف نمایش مطالب مرتبط نیز استفاده کرد.

۸٫ شبکه های اجتماعی را فراموش نکنید.

یکی از کارهایی که میتوانید برای افزایش مشارکت انجام دهید قرار دادن دکمه های اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی است.
پلاگین ها یا افزونه های زیادی هستند که برای این مورد به شما کمک خواهند کرد. کافی است در تمام صفحات و مطالب موجود در سایت تان دکمه ای برای اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی وجود داشته باشد و به نوعی کاربران را تشویق به اشتراک گذاری مطلب کنید.

پیشنهاد میشود از گذاشتن دکمه بیش از ۵ شبکه اجتماعی در بالا و یا پایین مطالب خودداری کنید و تنها تمرکزتان را بر روی آنهایی بگذارید که بیشتر مورد استفاده است.

در ایران بیشترین شبکه های اجتماعی مورد استفاده فیسبوک، توییتر و گوگل پلاس هستند. بهتر است تمرکزتان را روی تنها این سه مورد قرار دهید.

همچنین مطمئن شوید که دکمه های شکبه های اجتماعی جایی باشند که قابل مشاهده باشند و البته همه جای صفحه تان را نیز با این دکمه ها پر نکنید بهترین مکان برای قرار دادن آن در بالا و پایین مطالب هست.

۹٫ از عناوین جذاب استفاده کنید

یکی از بهترین روش هایی که باعث افزایش مشارکت کاربران در سایت خواهد شد استفاده از عناوین جذاب و یا سرفصل های جذاب برای مطالب سایت تان خواهد بود.

استفاده از عناوین جذاب

با نوشتن یک عنوان جذاب میتوانید به راحتی بازدید کنندگان را مشتاق به کلیک کردن کرده و کنجکاوی آن ها را برای مطالعه بیشتر برانگیزانید.

به جلد مجلات دقت کنید و ببینید چطور با استفاده از عناوین جذاب مردم را مشتاق به خرید میکنند.

در این مطلب با ۹ روش برای افزایش مشارکت کاربران در سایت آشنا شدید، البته فراموش نکنید که این روش ها علاوه بر افزایش مشارکت، باعث کاهش نرخ خروج از سایت نیز خواهد شد.

اما کاهش نرخ خروج از سایت خود مقوله ای جداگانه است که در مورد آن نیز روش های بسیاری وجود دارد که در مطلب دیگری به آن اشاره خواهیم کرد.

کارنوین

سایت کارنوین به شما کمک میکند تا کسب و کار اینترنتی خود را همین امروز راه اندازی کنید. شما با یادگیری مهارت های دیجیتال مارکتینگ میتوانید با هر سرمایه و امکاناتی که در اختیار دارید، کسب درآمد اینترنتی مطمئنی داشته باشید.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. تیتر اشتباهی زدید برای این مطلب. مثلا می توانستید بزنید افزایش ماندگاری یا توجه کاربران در سایت. مشارکت به معنای همکاری و فعالیت در سایت است و با محتوایی که شما نوشتید تفاوت دارد.

    1. سلام دوست عزیز،
      ممنون از نظر ارزشمندتون، کاملا حق با شماست، البته اینجا منظور افزایش نرخ تعامل کاربر با سایت است.
      یعنی مثلا عضویت در لیست ایمیل، اشتراک گذاری مطلب، کلیک روی دکمه ها یا بازدید از صفحات دیگر سایت.
      شاید نوشتن تیتر افزایش نرخ تعامل، گزینه بهتری باشد.

      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا