کسب و کار

۱۰ کاری که در شروع کسب و کارتان باید از آن اجتناب کنید

بسیاری از کسانی که تازه کسب و کار اینترنتی رو شروع کردند یا سایتی راه اندازی کرده اند مرتکب اشتباهاتی میشوند که میتواند در آینده نزدیک برای آن ها هزینه بر بوده یا زمان زیادی را برای جبران این اشتباهات از آن ها بگیرد.

در این مقاله به ۱۰ اشتباه رایج اشاره میکنیم که اگر از انجام آن ها خودداری کنید میتوانید نه تنها در زمان و پولتان صرفه جویی کنید بلکه بسیار سریعتر شاهد موفقیت کسب و کارتان خواهید بود.

آنچه در این مقاله میخوانید تجربیات شخصی ای است که طی ۱۰ سال گذشته با آن مواجه شدم و دوست دارم آن را با شما به اشتراک بگذارم تا مرتکب این اشتباهات نشوید.

پس اگر آماده اید برویم سراغ اولین اشتباه:

در مورد موضوعی که در آن تخصص یا علاقه ندارید کسب و کار یا سایت تان را راه اندازی نکنید.

همه ما به دنبال کسب درآمدیم و همین امر باعث میشه تا برای ایجاد سایت به دنبال موضوعی باشیم که صرفا درآمدزا باشد، اما به این فکر نمیکنیم که آیا به این موضوع علاقه داریم؟ اصلا مهمتر از آن آیا در این حوزه یا موضوع مهارتی داریم؟

چرا این مسئله مهم است؟ چون ساخت سایت و رساندن آن به موفقیت کار یک شب و یک ماه نیست و شما باید زمان زیادی را برای آن صرف کنید.

باید برای آن محتوا تولید کنید، باید پاسخگوی مخاطبان خود باشید، باید روی کسب و کارتان کار کرده و زمان بگذارید و اگر موضوعی را انتخاب کنید که در آن مهارت یا علاقه ای ندارید این زمان گذاشتن برای تان بسیار سخت و زجر آور خواهد شد تا جایی که کسب و کارتان را نیمه کاره رها خواهید کرد.

پس اینکه موضوع پولسازی برای کسب و کارتان انتخاب کنید کافی نیست، بهتر است در قدم اول موضوعی را برگزینید که در آن مهارت دارید و اگر به آن موضوع علاقه هم داشته باشید که چه بهتر.

اینجاست که میرسیم به اشتباه دوم:

روی خودتان سرمایه گذاری کنید و از یادگیری غافل نشوید.

یکی از اشتباهاتی که بسیاری از تازه کاران مرتکب میشوند این است که فکر میکنند با ایجاد سایت و قرار دادن محصول یا محصولاتی برای فروش بلافاصله میتوانند به درآمد بالا برسند.

اما این تنها شروع کار و آسانترین مرحله راه اندای کسب و کار اینترنتی تان است.

اگر میخواهید موفق شوید باید در مورد موضوعی که برای کسب و کارتان انتخاب کرده اید به صورت دائمی در حال یادگیری باشید.

برای همین بهتر است حتما روی خودتان و آموزش خود سرمایه گذاری کرده و به هیچ عنوان و در هیچ مرحله ای از کسب و کارتان از یادگیری غافل نشوید.

به همین خاطر گفتیم باید موضوعی برای کسب و کارتان انتخاب کنید که به آن علاقه دارید، چون اونوقت یادگیری برای تان بسیار لذت بخش تر خواهد بود.

هر چه بیشتر یاد گرفته و دانش تان در حوزه ای که فعالیت میکنید بیشتر شود از رقبای تان پیشی خواهید گرفت.

شاید شنیده باشید که میگن Knowledge is Power یعنی دانش قدرت است.

پس اگر میخواهید در حوزه ای که فعالیت میکنید بی رقیب باشید دانش و اطلاعات تان را افزایش داده و به روز باشید و در این مورد روی خودتان سرمایه گذاری کنید.

بیش از حد روی انتخاب نام سایت و دامنه آن زمان نگذارید.

یکی از اشتباهات رایج در میان تازه کاران و از جمله خودم، زمانی که تازه با راه اندازی کسب و کار اینترنتی آشنا شده بودم این است که، زمان زیادی رو صرف پیدا کردن یک نام خاص و یا دامین برای سایت تان میکنید.

خوب است که نامی که برای سایت تان انتخاب میکنید، نامی ماندگار و جالب باشد ولی بیش از حد روی این مورد زمان نگذارید، اگر موضوع مناسبی برای سایت تان انتخاب کرده اید و آماده اید برای خرید دامنه، بهتر است بیش از یک روز روی انتخاب نام مناسب برای کسب و کارتان زمان نگذارید.

بیش از حد فکر کردن روی نام دامنه و نام سایت کمال گرایی محسوب شده و همین مورد یکی دیگر از اشتباهات افراد در راه اندازی کسب و کار اینترنتی است.

کمال گرایی در کسب و کار را کنار بگذارید.

وقتی بخواهید همه چیز عالی باشد تا کسب و کارتان را راه اندازی کنید، وقتی منتظر بهترین روز، منتظر بیشترین امکانات و بودجه کافی باشید، وقتی بخواهید همه چیز بدون نقص باشد و دائما در حال ریز بینی روی چیزهایی باشید که کوچکترین تاثیر را در موققیت تان دارد، یعنی شما کمال گرا هستید.

البته کمال گرایی گاهی بد نیست، اما کمال گرایی بیش از حد تنها باعث میشود تا ترستان بیشتر شده و شما را از شروع کردن باز میدارد.

لازم نیست تا نام سایت تان خاص باشد، لازم نیست تا لوگو و ظاهر سایت تان بدون نقص باشد، لازم نیست تا میلیونها تومان سرمایه داشته باشید تا شروع کنید، لزومی ندارد محصولی که میخواهید ارائه کنید بدون نقص و پرفکت باشد.

این نگرانی ها را کنار گذاشته و با هر امکاناتی که دارید فقط شروع کنید.

شما میتوانید به مرور زمان تغییرات و اصلاحات لازم را در کسب و کارتان انجام داده و کم کم آن را به سمت عالی بودن هدایت کنید.

این را هم فراموش نکنید که هر چقدر هم همه چیز به نظر شما عالی و بدون نقص باشد باز هم ممکن است در جاهایی مشکلاتی وجود داشته باشد، پس این طرز تفکرِ بدون نقص بودن و کمال گرایی را کنار گذاشته و دست به کار شوید.

این مسئله کمال گرایی آن قدر مهم است که به زودی یک مقاله جامع در مورد آن منتشر خواهیم کرد.

متاسفانه افراد زیادی هستند که تنها به خاطر کمال گرا بودن هرگز شروع نمیکنند و رویاهاشون رو به دست فراموشی میسپرند و این به نظر من بزرگترین اشتباهی است که میتوانید در حق خودتان و رویاهایی که دارید مرتکب شوید.

اما برویم سراغ اشتباه بعدی …

از هزینه های اضافی و حاشیه ای در شروع کار اجتناب کنید.

کمال گرایی باعث میشه تا در شروع کار برای مواردی هزینه کنید که هیچ تاثیری در موفقیت کسب و کارتان ندارند، به عنوان مثال اینکه لوگوی مناسبی داشته باشید بسیار مهم است ولی در شروع، واقعا لازم نیست یک میلیون برای لوگوی سایت خود هزینه کنید.

اگر میخواهید یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید یا محصولات قابل دانلود برای فروش دارید، یا میخواهید یک سایت ارائه دهنده خدمات ایجاد کرده و به هر شکلی میخواهید خدمات و محصولات تان را معرفی کنید، نیازی نیست تا هزنیه های بالایی برای طراحی و برنامه نویسی سایت بپردازید، کافی است به راحتی سایت خود را با استفاده از پلتفرم رایگان وردپرس و هزاران قالب و افزونه آن ایجاد کنید.

در شروع کار میتوانید از قالب های موجود برای وردپرس که ظاهر مناسبی به سایت تان میدهند استفاده کنید که معمولا هم به صورت رایگان وجود دارند و هم در نسخه حرفه ای تر میتونید اون ها را در حدود ۳۰ الی ۶۰ هزار تومان تهیه کنید.

پس لازم نیست در شروع برای قالب اختصاصی هزینه کنید.

راه اندازی کسب و کار اینترنتی با کمترین هزینه

اگر بتوانید محتوای سایت تان را خودتان ایجاد کنید در این مورد نیز در هزینه های سایت تان صرفه جویی کرده اید.

در شروع کار اگر بتوانید تا جایی که امکان دارد بسیاری از کارها را خودتان انجام دهید میتوانید بسیار صرفه جویی کرده و بودجه تان را صرف کارهایی کنید که برای تان سودمند است مثل تبلیغات، سئو و ایمیل مارکتینگ.

این ها چیزهایی است که دیر یا زود برای آن ها باید هزینه کنید پس سعی کنید از پولتان به درستی استفاده کرده و از هزینه کردن برای موارد حاشیه ای و اضافی در شروع کار خودداری کنید.

کم کم که کسب و کارتان گسترش پیدا کرد و درآمدتان افزایش پیدا کرد میتوانید از محل درآمد خود برای موارد دلخواه هزینه کرده و سایت تان را یک لِوِل بالا تر ببرید.

درآمد ها و هزینه های کسب و کارتان را از درآمد و هزینه شخصی تان جدا کنید.

اشتباه دیگر این است که از یک حساب مشترک برای هزینه ها و درآمدهای کسب و کارتان با دیگر هزینه های زندگی تان استفاده کنید.

به هیچ عنوان این اشتباه را مرتکب نشوید، چون هر چه جلو بروید سایت تان نیاز به هزینه هایی دارد و در عین حال در این مسیر درآمدی نیز کسب خواهید کرد که اگر حسابِ کسب و کارتان با دیگر دخل و خرج های روزمره تان یکی باشد، دچار سردرگمی شده و اصلا نمیدانید کجا خرج میکنید و درآمد حاصل از کسب و کارتان چقدر است.

پس همین امروز دست به کار شده و حتی اگر هنوز هیچ درآمدی ندارید، یک حساب جداگانه برای سایت خود ایجاد کنید.

این حساب را تنها به درآمدها و مخارج سایت تان اختصاص دهید، با این کار به راحتی متوانید در پایان هر ماه یک گزارش کامل از میزان هزینه و درآمدِ کسب و کارتان داشته باشید.

با این کار به راحتی میتوانید هزینه های سایت تان را مدیریت کرده، بفهمید چقدر و کجا هزینه کرده اید و چقدر درآمد و سودتان بوده است.

خدا رو شکر این روزها اپلیکیشن ها و سرویس های تحت وب برای مدیریت هزینه ها و درآمد های شخصی هم وجود داره و میتونید از این اپلیکیشن ها برای مدیریت هزینه و درآمد کسب و کارتان استفاده کنید.

پیشنهاد میکنم حتما این کار رو انجام بدین، حتی اگر هنوز هیچ درآمدی ندارید، اما قرار نیست اینطوری بمونید که!!

مطمئن باشید به زودی درآمد سایت تان شروع به افزایش خواهد کرد و در عین حال هزینه هایی هم باید برای سایت تان بکنید.

برای موفقیت مالی باید بدانید چطور پولتان را مدیریت کنید. حتی اگر ۱۰ هزار تومان باشد.

کسی که نتونه ۱۰۰ هزار تومان رو مدیریت کنه مطمئن باشید ۱۰۰ میلیارد رو هم نمیتونه مدیریت کنه.

پس از همین حالا و با همین مبالغ کم یاد بگیرید که هزینه و درآمد تان را مدیریت کنید.

به هیچ عنوان از هاست و دامنه رایگان استفاده نکنید.

اگر صرفا قصد تان این است که ایجاد یک سایت را تجربه کرده و یاد بگیرید، عیبی نداره از هاست یا دامنه رایگان استفاده کنید.

اما اگر میخواهید یک کسب و کار اینترنتی واقعی ایجاد کرده و از آن کسب درآمد کنید به هیج عنوان سراغ هاست و دامنه رایگان نروید.

با این کار اعتبار کسب و کارتان را به خطر انداخته و اعتماد بازدید کنندگان خود را از دست خواهید داد.

درسته که میگیم بدون سرمایه میشه کسب و کار اینترنتی راه انداخت اما برای هر چیزی هم نخواهید هزینه کنید، باید و باید برای خرید یک دامنه و هاست درست و حسابی هزینه کنید.

شما میتونید با سالانه ۱۵۰ الی ۱۶۰ هزار تومان یک دامنه برای خود خریداری کنید و میتونید هاست رو هم از ماهی ۲۰۰۰۰ تومان خریداری کنید به بالا، که برای شروع نیازی به هزینه بالایی برای هاست نیست.

اگر هاست رو به صورت سالانه خریداری کنید که هزینه تون هم کمتر میشه چون تخفیف شامل حالتون میشه و هم اینکه دیگه نیازی نیست سرِ ماه مبلغی رو پرداخت کنید.

پس به هیچ عنوان در هزینه کردن برای دامنه و هاستِ کسب و کار اینترنتی تان خساست به خرج ندهید که بعدها قطعا پشیمان خواهید شد.

اما در خرید هاست و دامنه هم میرسیم به یکی دیگر از اشتباهات رایج در بین تازه کاران …

هاست مناسب و حرفه ای برای کسب و کار خود تهیه کنید.

هرگز گول تبلیغات و قیمت های خیلی ارزان بسیاری از خدمات دهندگان هاستینگ را نخورید.

به قول معروف میگن هر چی پول بدی همون قدر آش میخوری و این قضیه در مورد خدمات دهندگان هاست هم صدق میکنه.

سایت های بسیار زیادی هستند که خدمات هاست و میزبانی فضای وب رو ارائه میدن که این موضوع انتخاب رو برای بسیاری از کسانی که میخواهند برای سایت خود هاست تهیه کنند سخت میکنه.

اگر هاست مناسبی رو از شرکت حرفه ای انتخاب کنید مطمئن باشید که در بلند مدت دیگر نگرانی بابت مشکلات احتمالی نخواهید داشت، زیرا شرکتی رو انتخاب کردین که در هر زمان میتونه به شما کمک کنه و هاست با کیفیت و قدرتمندی رو در اختیار شما بگذارد.

در مورد انتخاب و خریداری هاست نکاتی حائز اهمیت هست که در مقاله زیر به صورت کامل در مورد آن نوشتیم، پیشنهاد میکنم حتما این مقاله رو مطالعه کنید.

اما مسئله مهم در انتخاب هاست بحث پشتیبانی آن هست، اینکه هر موقع به مشکل خوردید هاست شما بتونه به سرعت پاسخگوی سوالاتتون باشه و مشکلات احتمالی رو سریعا رفع کنه.

بحث بعدی آپ تایم سرور هست.

زمانی که سایتتون بزرگ و بزرگتر میشه و محصولات و خدمات زیادی رو ارائه میکنید، بازدید کنندگان و مشتریان سایتتون افزایش پیدا میکنه، تصور کنید اگر قرار باشه سایتتون دائما قطع باشه و غیر قابل دسترس بشه، چه ضرری رو متحمل خواهید شد.

پس حتما در انتخاب هاست حواستون جمع باشه و سعی کنید از شرکت هایی هاست تهیه کنید که سابقه خوبی در ارائه خدمات دارند، پشتیبانی خوبی دارند و از کیفیت و امکانات خوبی برخوردارند.

یکی از شرکت های مورد تایید ما سایت نت افراز هست که پشتیبانی بسیار خوب، قیمت های معقول و کیفیت و آپ تایم بالایی داره.

به هیچ عنوان نا امید نشوید.

بزرگترین اشتباه بسیاری از افراد همین نا امید شدن زود هنگام هست.

تمام آنچه تا اینجا گفته شد میتونه منتهی بشه به نا امیدی، مثلا انتخاب موضوع اشتباه در بازاری که پولساز نیست، یا موضوعی که به آن علاقه ندارید، میتونه شما رو از ادامه کار نا امید کنه.

کمال گرایی بیش از حد، هزینه کردن روی چیزهایی که تاثیری در موفقیت کسب و کارتان ندارد، انتخاب هاست اشتباه و دردسرهای بعدش و از همه مهمتر نداشتن دید بلند مدت و به دنبال درآمد زاییِ صِرف بودن، باعث میشه تا خیلی زود نا امید شده و کسب و کارتان را نصفه کاره رها کنید.

اگر میخواهید به هدفتون برسید، فرقی نمیکنه راه اندازی کسب و کار اینترنتی باشه یا هر هدف دیگری، نباید به هیج عنوان نا امید شوید.

اگر می بینید راهی که میروید نتیجه نمیده، سعی کنید راه دیگری رو پیدا کنید، نتیجه نگرفتن از کاری که دارید انجام میدید به این معنی نیست که باید نا امید بشوید و فکر کنید که این کار شدنی نیست یا شما آدمش نیستید و بعد هدفتون رو نصفه کاره رها کنید.

بلکه باید ببینید اشکال کجاست؟ کجا رو دارید اشتباه میروید و بعد سعی کنید راه درست رو پیدا کرده یا مشکلات موجود رو رفع کنید.

چرا میگن از هر ۱۰ کسب و کاری که راه اندازی میشه ۸ تاش از بین میره؟؟؟

یکی از علت های آن همین نا امید شدن زود هنگام هست، نداشتن برنامه ریزی و استراتژی درست، نداشتن اهداف درست و توقعات نا به جا و نداشتن دید بلند مدت باعث میشه تا افراد کم کم دلسرد بشن.

البته در نظر داشته باشید که هر چقدر هم راه درست یا موضوع مناسبی رو انتخاب کرده باشید باز هم زمان هایی پیش میاد که نا امیدی به شما رو میاره، اما مهم اینه که با این حسِ نا امیدی مبارزه کنید.

اگر لازمه گاهی از کار دست بکشید و به خودتون استراحت بدین، شده یک هفته برید سفر به خودتون و ذهنتون استراحت بدین اما بعد از این مدت سریعا برگردید سر کارتون و دوباره شروع کنید.

کسی موفق میشه که با این نا امیدی مبارزه کنه.

بارها در سایت کارنوین گفته شده برای دیدن موفقیت در کسب و کار اینترنتی باید دید بلند مدت داشته باشید.

باید اهداف واقع بینانه برای خودتون تعیین کرده و به هیچ عنوان گول تبلیغاتی که به شما میگن میتونید یک شبه پولدار و ثروتمند بشید رو نخورید، شاید الان همین جمله نا امیدتون کنه اما فراموش نکنید که راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی خیلی سریعتر از روش های دیگر میتونه شما رو به آزادی مالی ای که خواهان اون هستید برسونه، در صورتی که حداقل یک سال برای کسب و کارتون زمان بگذارید و نا امید نشوید.

اگر راه درست رو انتخاب کنید و موضوع پولسازی برای کسب و کارتان انتخاب کرده باشید و از یک برنامه و استراتژی درست پیروی کنید مطمئن باشید که حتی میتونید خیلی زودتر از یک سال به درآمد برسید.

اما باز هم میگم باید دید بلند مدت داشته باشید و روی سه سال برای کسب و کارتان حساب کرده و هرگز نا امید نشوید.

اگر هنوز کسب و کار اینترنتی تان را شروع نکرده اید این کار را به تعویق نیندازید.

و اما آخرین اشتباه اینکه خیلی از افراد با خوندن این مقاله و هزاران مقاله دیگر موجود در اینترنت باز هم از شروع کردن میترسن و دست به کار نمیشوند.

اگر هنوز سایت یا کسب و کار اینترنتی تون رو آغاز نکردید و تصمیم دارید به زودی این کار رو انجام بدین، باید بگم که امروز بهترین زمان برای شروع کردنه.

کسب و کارهای اینترنتی دارن تو ایران به سرعت پیشرفت میکنن و روز به روز به تعداد اونها افزوده میشه، پس اگر امروز شروع نکنید مطمئن باشید که به زودی پشیمون خواهید شد.

اگر هنوز سر در گم هستید و نمیدونید از کجا شروع کنید پیشنهاد میکنم لیستی از علایق و مهارت های تان تهیه کرده و ببینید در چه زمینه هایی علاقه و مهارت دارید.

اونوقت آماده اید تا موضوع مناسبی رو برای کسب و کارتون انتخاب کرده و دست به کار شوید، یا اینکه در حوزه مورد علاقه و پولساز مد نظرتون مهارت لازم رو کسب کنید و همانطور که گفته شد روی خودتان سرمایه گذاری کنید.

زمانی که مهارت و علاقه لازم رو به دست آوردید آماده اید تا یک سایت ایجاد کرده و اولین قدم برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی را بردارید، فقط فراموش نکنید که کمال گرایی را کنار گذاشته و با هر امکانات و شرایطی که دارید شروع کنید.

کارنوین

سایت کارنوین به شما کمک میکند تا کسب و کار اینترنتی خود را همین امروز راه اندازی کنید. شما با یادگیری مهارت های دیجیتال مارکتینگ میتوانید با هر سرمایه و امکاناتی که در اختیار دارید، کسب درآمد اینترنتی مطمئنی داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا