تولید محتوا

اولین پست وبلاگ تان را چطور بنویسید؟

خب تصمیم گرفته اید کسب و کار اینترنتی خود را شروع کنید؟ کاری که هیچ کس نتواند به شما بگوید چه زمانی، کجا و چطور آن را انجام دهید؟ درست است کسب و کار آنلاین این امکان را به شما میدهد که بتوانید هر طور که دوست دارید کار کرده و درآمد غیر فعالی برای خود ایجاد کنید، درآمدی که برای به دست آوردن آن نیاز به حضور شما نباشد.

همه ما این را میخواهیم و باید با هر امکاناتی که در اختیار داریم به هر حال از جایی شروع کنیم. راه اندازی سایت یا وبلاگ اولین مرحله برای قدم گذاشتن در دنیای نوین کسب و کار است.

اما زمانی که وبلاگ یا سایت خود را ساختید باید شروع به تولید محتوا کرده و اولین پست آن را ارسال کنید و این شاید یکی از آن کارهایی باشد که برای بسیاری کمی سخت است و نمیدانند اولین پست وبلاگ خود را چطور بنویسند و اصلا در مورد چه چیزی باید مطلب ارسال کنند.

با نوشتن اولین پست وبلاگ تان به ترتیبی که در ادامه خواهید خواند، میتوانید از همان روز اول بازدید کنندگان هدفمندی را به کسب و کار و وبلاگ خود علاقه مند کنید، به گونه ای که آن ها نه تنها سایت تان را در لیست علاقه مندی های خود قرار دهند بلکه برای خواندن مطالب جدیدتان نیز مشتاق تر بوده و هر روز به آن سر خواهند زد.

در این مقاله قصد داریم تا به شما نکاتی برای نوشتن اولین پست وبلاگ تان آموزش دهیم.
پیشنهاد ما این است که اولین پست وبلاگ خود را اینگونه شروع کنید:

شما چه کسی هستید؟

یکی از نکاتی که بهتر است در اولین پست وبلاگ تان در مورد آن صحبت کنید خودتان هستید، میتوانید از تجربیات یا مهارت ها و تخصص هایی که دارید بنویسید، در صورت امکان تصویری از خود را نشان داده تا مخاطبان تان بتوانند با شما ارتباط نزدیکتری داشته باشند.

اگر در زمینه خاصی مهارت یا تخصص دارید میتوانید یک رزومه از کار خود را نیز نمایش دهید و بگویید چه کارهایی انجام داده اید.

به عنوان مثال اگر شما یک برنامه نویس هستید میتوانید از سوابق برنامه نویسی خود یا نمونه کارهایی که انجام داده اید بنویسید.

برای آنکه بتوانید هر چه بیشتر اعتماد مخاطبان خود را جلب کنید باید ابتدا خودتان را معرفی کنید.

هدف تان از ایجاد وبلاگ چیست؟

در مرحله بعد باید بگویید به چه دلیل میخواهید وبلاگ نویسی کنید و هدف نهایی تان از نوشتن وبلاگ در کنارِ کسب و کار اینترنتی تان چیست؟

به عنوان مثال میتوانید قسمتی از تجربیات خود را با مخاطبان به اشتراک گذاشته و به آن ها نکات آموزشیِ خوبی را در حوزه تخصص خود به رایگان آموزش دهید.

چرا میخواهید وبلاگ نویسی کنید؟

یا شاید هم میخواهید از وبلاگ برای معرفی خدمات و محصولات خود استفاده کنید. در هر صورت فرقی نکرده و زمانی که هدف خود را از ایجاد و نوشتن وبلاگ مشخص کنید میتوانید اعتماد مخاطبان خود را بیشتر جلب کنید.

برای آنکه بتوانید این قسمت را خوب بنویسید میتوانید سوالات زیر را از خود بپرسید:

  • چرا باید کسی به وبلاگ شما سر زده و مطالب تان را بخواند؟
  • مخاطبان شما به دنبال چه هستند و چگونه میتوانند آن را در سایت یا وبلاگ شما پیدا کنند؟
  • چه چیزی در وبلاگ شما ارائه میشود که ممکن است برای خواننده هدفتان جذاب باشد؟

پاسخ این سوالات را از زاویه دید مخاطبان هدف خود بدهید و سپس آن را در قسمت اهداف وبلاگ تان بنویسید.

موضوع وبلاگ تان چیست و در مورد چه می نویسید؟

زمانی که سوالات قبلی را پاسخ داده باشید این قسمت را نیز به راحتی میتوانید پاسخ دهید.
باید موضوع اصلی وبلاگ یا سایت خود را مشخص کرده و به خوانندگان بگویید که در سایت خود میخواهید در مورد چه موضوعی بنویسید و مطلب منتشر کنید.

حتی میتوانید مشخص کنید چه روزهایی در هفته یا هر چند روز یک بار سایت یا وبلاگ خود را با مطالب جدید به روز رسانی می کنید؟

اینکه تنها یک سایت یا وبلاگ بسازید و شروع به نوشتن از هر دری کنید اصلا فکر خوبی نبوده و یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که مرتکب خواهید شد. باید سعی کنید حتما یک موضوع اصلی برای سایت خود انتخاب کرده و تمام تمرکز خود را روی آن گذاشته و تنها در آن حوزه مطلب بنویسید.

سایتی که تمرکزش روی یک موضوع باشد بسیار موفق تر از سایت یا وبلاگی است که در مورد همه چیز مینویسد.

با تمرکز روی یک موضوع مخاطبان تان میدانند که در سایت شما باید به دنبال چه باشند و به این ترتیب در حوزه فعالیت خود تبدیل به یک حرفه ای و مرجع خواهید شد.

برای چه کسانی مینویسید و مخاطبان هدف تان چه کسانی هستند؟

خوب است در اولین پست وبلاگ تان در مورد مخاطبان هدف خود و مشکلات آن ها نیز سخن بگویید. دقت داشته باشید که قرار نیست برای همه اقشار جامعه مطلب بنویسید، وبلاگ شما تنها یک موضوع اصلی دارد و به همین دلیل باید تنها قسمتی از بازار هدف خود را انتخاب کرده و برای افراد آن بخش از بازار وبلاگ نویسی کنید.

شناسایی مخاطب هدف

میتوانید در اولین پست وبلاگ خود دو سوال زیر را پاسخ دهید:

  • چه کسانی میتوانند از محتوای سایت شما استفاده کرده و مطالب تان به درد آن ها میخورد؟
  • علایق آن ها یا مشکلات و نیازهای شان چیست؟

میتوانید داستان خودتان را بگویید یا از تجربیات و مشکلات مشترک خود با آن ها بنویسید، به این ترتیب آن ها میدانند کسی پشت این وبلاگ است که حداقل از نیازها و مشکلات و علایق آن ها اطلاع دارد.

آن ها چطور میتوانند در وبلاگ شما فعالیت کرده یا با شما در تماس باشند؟

در مرجله بعدی باید مشخص کنید که بازدید کنندگان و خوانندگان وبلاگ تان چطور میتوانند با شما ارتباط برقرار کرده یا چطور در وبلاگ تان مشارکت داشته باشند؟

به عنوان مثال میتوانید از آن ها بخواهید در پایان مطالب تان کامنت گذاشته و نظرشان را در مورد محتوایی که منتشر میکنید با شما در میان بگذارند.

آیا میتوانند در سایت تان پست مهمان قرار دهند؟ اگر این گونه است شرایط آن را مشخص کرده و لینک صفحه ارسال پست مهمان را قرار دهید.

در صورتی که بخواهند با شما تماس مستقیم داشته باشند باید چه کار کنند؟ آیا ساعت های خاصی پاسخگو هستید؟ آیا میتوانند از طریق صفحه تماس موجود در سایت تان این کار را انجام دهند یا باید به شما ایمیل بدهند؟

آدرس و لینک شبکه های اجتماعی خود را نیز قرار داده و از آن ها بخواهید تا از آن طریق نیز با شما در ارتباط باشند و شما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنند.

حتی میتوانید از آن ها بخواهید تا فیدبک یا نظر خود را مورد نحوه کارکرد وبلاگ تان و بسیاری موارد دیگر با شما در میان بگذارند. این نظرات میتواند در بلند مدت به ایده یابی برای رونق کسب و کارتان و همچنین تولید و ارائه محصولات و خدمات مورد نیاز آن ها کمک بسیاری کند.

پس به هیچ عنوان حتی از نظرات منفی نترسید و به آن ها اجازه دهید نظرات و فیدبک های شان را با شما در میان بگذارند.

هدف نهایی یا چشم انداز وبلاگ تان چیست؟

از برنامه های آینده تان بگویید و اینکه میخواهید در ۴ الی ۶ ماه آینده وبلاگ خود را به کجا برسانید؟ چه مطالبی میخواهید منتشر کنید و هدفتان چیست؟

میتوانید این ها را نیز در اولین پست وبلاگ خود بگنجانید. همانطور که هر کسب و کاری باید اهداف و چشم اندازی داشته باشد شما نیز باید به وبلاگ یا سایت خود با این دید نگاه کرده و برای آن چشم انداز و برنامه هایی داشته باشید و آن را نیز در سایت خود ذکر کنید، میتوانید این کار را در اولین پست خود انجام دهید.

هدف نهایی تان از وبلاگ نویسی چیست؟

دقت داشته باشید که هدف نهایی تان باید ایجاد ارزش برای خوانندگان باشد و به هیچ عنوان با هدف کسب درآمد، سایت یا کسب و کار اینترنتی راه اندازی نکنید. زمانی که با هدف ایجاد ارزش و ارائه راه حل برای نیازها و مشکلات مخاطبان هدف خود سایت تان را ایجاد کنید مطمئن باشید که سریعتر به اهداف خود رسیده و پول و درآمد نیز به دنبال آن خواهد آمد.

در پایان…

شاید این مطلب خیلی ساده و پیش پا افتاده به نظر آید ولی اگر از نکات گفته شده پیروی کرده و سعی کنید اولین مطلبی که در سایت خود منتشر میکنید شامل موارد گفته شده باشد مطمئن باشید که خیلی آسان تر میتوانید مطالب بعدی سایت یا وبلاگ خود را ایجاد کرده و مخاطبان تان نیز از شما همانی را انتظار خواهند داشت که در اولین پست خود مشخص کرده اید.

در واقع باید گفت اولین پست وبلاگ تان باید یک معرفی مختصر و البته مفید از موضوع سایت، هدف و چشم انداز کسب و کارتان باشد. با این کار اعتماد بازدید کنندگان به سایت و کاری که انجام میدهید بسیار بیشتر خواهد بود.

میتوانید این پست را در قسمت ساید بار یا ستون کناری وبلاگ خود، چسبان کنید که همیشه بازدید کنندگانِ جدید بتوانند آن را مشاهده و مطالعه کرده و بدانند در وبلاگ تان دقیقا در مورد چه مینویسید، یا آن که میتوانید از این روش برای نوشتن صفحه درباره ما سایت خود نیز بهره ببرید.

کارنوین

سایت کارنوین به شما کمک میکند تا کسب و کار اینترنتی خود را همین امروز راه اندازی کنید. شما با یادگیری مهارت های دیجیتال مارکتینگ میتوانید با هر سرمایه و امکاناتی که در اختیار دارید، کسب درآمد اینترنتی مطمئنی داشته باشید.

نوشته های مشابه

‫۷ دیدگاه ها

  1. با سلام و عرض خسته نباشید
    مطلب بسیار مفیدی بود

    در باره وبلاگ نویسی باید عرض شود که همه کاربران اینترنتی دنبال یک مطلب قوی و وبسایت حرفه ای هستند.
    پس نویسندگان باید برای کاربران محتوا تولید کنند نه برای گوگل.
    با داشتن کاربر در نزد گوگل هم میتوان محبوب شد.

    با تشکر از وبسایت خوبتون

    1. بله دوست عزیز دقیقا همینطوره،
      به خصوص که در آپدیت های جدیدِ الگوریتم های گوگل، رفتار بازدید کننده در سایت بسیار مهم هست و یکی از فاکتورهای گوگل در بهینه سازی و رنک سایت ها در نتایج جستجو محسوب میشه.

  2. سلام
    ممنون از مطلب مفیدتون…

    میخواستم ببینم مطلبی هم در رابطه با شخصی که میخواد یه سایت تولید محتوا (مثلا در حیطه آرایشی بهداشتی) بزنه و به مرور زمان از طریق بازدید کننده های سایتش تبلیغات کلیکی بگیره تا به یه درآمدی برسه هم مطلبی دارین ؟

    1. سلام دوست عزیز،
      در حال حاضر به صورت جامع در این مورد مطلبی در سایت منتشر نشده، ولی اگر میخواهید از طریق چنین سایتی درآمد زایی کنید، بهترین کار این است که روی تولید محتوای مرتبط با موضوع سایت ( در اینجا حوزه آرایشی بهداشتی ) تمرکز کرده و از طریق فروش محصولاتِ همکاری در فروش کسب درآمد کنید.
      دقت داشته باشید که اگر بخواهید از طریق تبلیغات درآمد زایی کنید باید سایت شما محتوای جامع، کاربردی، اختصاصی و نه کپی شده از سایت های دیگر به همراه فیلم های آموزشی داشته باشد.
      این محتوا همانطور که گفته شد باید مرتبط با موضوع سایت تان باشد و در عین حال حتما سایت تان را با محتوای جدید ترجیحا به صورت هفتگی حتی روزانه، به روز رسانی کنید.
      یعنی باید تعداد بالایی محتوا تولید کنید و این محتوا باید برای عبارات کلیدی مرتبط، بهینه سازی شده یا سئو شود تا بازدید سایت تان افزایش پیدا کرده و بتوانید از طریق تبلیغات درآمد زایی کنید.

  3. با سلام
    واقعا توضیحات کامل و بسیار ساده بیان شده بود،خیلی ممنون از زحماتتون
    با آرزوی توفیق روز افزون
    موفق و موید باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا